Halı fiyatları, halıların  modeline ve üretimde kullanılan ipliğin cinsine göre değişkenlik göstermektedir. Yün halı grupları, 3D halılar, Isparta halılar, peluş halı modelleri, bambu tipi halılar, akrilik halı, Trikoiplik halılar ve teknolojinin de gelişmesiyle birlikte daha birçok farklı halı modeli, kendi alanında farklı fiyatlarıyla müşterilerin beğenisine sunulmuştur.
Tabi burada önemli hususlardan birisi de  halı fiyatlarından ziyade , doğru halı tercihini nasıl yapacağımızdır.

Doğru Halı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Halılarımız, hiç şüphesiz evlerimizin en büyük dekorasyon parçalarının başında gelir.
Yapacağınız tercihler evinizin daha ferah ya da daha kompleks görünmesini sağlayabilir. Bu nedenle odalarınızın ölçülerini en doğru şekilde almanız , atacağınız ilk adım olmaldır. Zira halılar, odalarınızın manzarasını ve hissiyatını büyük ölçüde değiştirebileceğini hesaba katmalısınız.

Bir diğer ayrıntı ise halı seçiminin doğru zamanda yapılması gerektiğidir.  Zira dekorasyon dediğimiz olayda , parça-bütün ilişkisine dikkat etmemiz gerekmektedir. Kimi zaman beğendiğimiz bir parçadan yola çıkarak dekorasyonun diğer parçalarını buna göre şekillendirir,  kimi zamansa aklımızdaki parçaları birleştirerek dekorasyonumuzu tamamlarız.  Duvar rengi ve zemin yapısına göre eşyaları, tüm bunlar ile uyumlu olacak şekilde de  halı tercihini yapmamız gerekmektedir.

Doku, Desen ve Fiyat

Halı seçimi yaparken halının dokusunu ve desenini evdeki diğer dekorasyonlarda kullanılan kumaşların dokularıyla uyum içerisinde olmalıdır. Bunun yanı sıra halının üzerinde dolaşırken bıraktığı hissiyat, dokudaki yumuşaklık ya da sertlik uyumu, lekeleri tutmama özelliği gibi unsurlar tercih yaparken dikkat etmeniz gereken konulardır.
Tabi bir de istediğimiz halıları uygun fiyatlara bulabilmek gerekli.  Bu söylediğimiz özelliklere sahip halıları elbette ekonomik fiyatlarla almak mümkün. 


Kalitesinden Ödün Vermeyen Ekonomik Halı Modelleri Odahali.com’da!

Sizlere birbirinden farklı modelleriyle, kampanyalarıyla ve en cazip fiyat aralıklarıyla halı satışı sunan www.odahali.com sitesi, kaliteli malzemelerden ve her bütçeye hitap eden yüzlerce farklı modeli , ziyaretçisine tek bir site altında görme imkanı ve online satın alma imkanı sunuyor.  Ayrıca her oda için özel tasarlanan halı modellerinin de yer aldığı sitede 2019 halı fiyatlarının en ekonomik düzeyde sunulduğunu da göreceksiniz.  Üstelik 2 yıl garantili !