Balık yağı en çok tüketilen besin takviyelerinden biridir. Balık yağında bolca bulunan omega-3, yağ asitleri bakımından zengindir. Özellikle çok fazla yağlı balık yemiyorsanız, balık yağı takviyesi almak yeterli omega-3 yağ asidi almanıza yardımcı olabilir. Bu metinde balık yağının bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarından bahsedeceğiz.

Balık yağı nedir?

Balık yağı, balık derisinden elde edilen yağdır. Genellikle ringa balığı, ton balığı, hamsi ve uskumru gibi yağlı balıklardan elde edilir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), haftada 1-2 porsiyon balık yemeyi önermektedir. Bunun nedeni, balıktaki omega-3’ün sağlık üzerinde sayısız faydası vardır.

Bununla birlikte, haftada 1-2 porsiyon balık yemiyorsanız balık yağı takviyesi almanız gerekebilir. Balık yağının yaklaşık %30'u omega-3'lerden oluşurken, geri kalan %70'i diğer yağlardan oluşur. Dahası, balık yağı genellikle bir miktar A ve D vitamini içerir.

Balık yağının faydaları

Omega-3 normal beyin ve göz gelişimine katkıda bulunur. Enflamasyonla (iltihap) savaşırlar ve kalp hastalığını ve beyin fonksiyonlarında bir düşüşü önlemeye yardımcı olabilirler. Balık yağı çok miktarda omega-3 içerdiğinden, bu rahatsızlıklara yakalanma riski olanlar onu almaktan faydalanabilir.

Balık yağı özellikle hamilelik ve emzirme döneminde kadınların bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca cilt sorunlarının üstesinden gelmeyi de sağlar. Balık yağının yaşlanma üzerinde de pozitif etkileri vardır. Alzheimer ve demans gibi hastalıkların gelişmesi Omega-3 ile yavaşlatılabilir. Balık yağının çocuklar için de çeşitli avantajları vardır. Kemik gelişimini destekler ve gelişim sorunlarını yenmeyi sağlar. Aynı zamanda çocuklarda hiperaktivite bozukluğunun semptomlarını da azaltabilir.

Her yaş ve cinsiyetteki kişi için sayısız faydaya sahip olan balık yağı için Nutraxin web sitesini ve ürünlerini inceleyebilirsiniz. Nutraxin ile ihtiyaç duyduğunuz Omega-3 miktarını elde edebilirsiniz.