Bu kadar büyük bir yüzdede görülmesinin sebebi her yaştan ve her cinsiyetten insanı etkileyebilmesi ile açıklanabilir. Bunun yanında saç dökülmesinin başlamasının birçok sebebi olması da büyük bir kitleyi etkilemesiyle bağdaştırılabilir. Saç dökülmesi, stres, mevsim değişimi, hızlı değişen ruh halleri ve ergenlik gibi normal, gündelik sorunlar nedeniyle karşılaştırıldığı gibi insanın genel sağlığını ciddi bir biçimde etkileyebilecek hastalık ve rahatsızlıkların işaretçisi olarak da görülebilir. Fakat yaşamakta olduğunuz saç dökülmesi probleminin az önce saymış olduğumuz gibi daha basit nedenleri bulunuyorsa bu soruna bir çözüm bulmak oldukça kolaydır.

Saç dökülmesi sorununu çözmeyi amaçlayarak öne sürülen birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerin arasında düzenli kullanımında saç dökülmesini azaltan ve hatta tamamen sonlandıran saç dökülmesi karşıtı şampuan türleri bulunmaktadır. Bu şampuanlar, saç dökülmesini minimuma indirerek saçı ve saç derisini güçlendirmeyi amaçlar. Bunun yanında saç dökülmesinin saç derisinde ve saçın kendisinde bırakabileceği yan etkilerin izini de tamamen silmeyi amaçlar.

Yıllar içinde bu amaçlarla üretilen saç dökülmesi karşıtı şampuan çeşitlerinden en hızlı etkiye sahip olanı Bioxcin tarafından geliştirilen bitkisel şampuandır. Bioxcin bitkisel şampuan, yoğun saç dökülmesi sorunu yaşamakta olan herkesin kullanabileceği bir ürün olmakla beraber saç tipinize göre seçenekleri de bulunur. Yağlı ve kuru saçlar için ayrı saç dökülmesi karşıtı bitkisel şampuan üretmiş olan Bioxcin ürünleri ile kendi saç tipinize uygun bir ürün seçebilirsiniz. Bioxcin organik şampuan, saç dökülmesi probleminizi aşmanız ve tamamen sonlandırmanız için birebir çözümdür. Hızı ve etkisi ile diğer ürünlerin önüne çıkmaktadır. Dermatolojik olarak test edilmiş ve onay almıştır.