Yapımcılığını Raif İnan ve Bülent Turgut’un  üstlendiği ve TRT Belgesel kanalında yayınlanan program, Anadolu’nun yetenekli çocuklarına ışık tutmaya devam ediyor.

Seyirciye farklı bir bakış açısı yakalama şansı sunan projenin ikinci sezonu, 13 Ağustos günü saat 21.00’da yayınlandı. Sezonun her bölümünde farklı bir köy okulu ziyaret ediliyor. Okullarda eğitim alan çocukların hikayeleri dinleniyor ve onların yeteneklerini ortaya çıkarmak için farklı imkanlar sunuluyor. Türkiye’nin 81 iline yapılan bu umut dolu yolculuğun üçüncü sezon çekimleri ise devam ediyor.

“Büyük Düşler Büyük İşler” Projesinin Amacı Nedir?

“Büyük Düşler Büyük İşler” programının amacı, tamamen çocukların hayallerini gerçekleştirebilmek. Büyük bir yönetmen olma umudu ile yaşayan Mardinli Neyüle’den robotik kodlama yaparak uçak uçurmayı hayal eden Sinoplu Behlül’e kadar Türkiye’nin farklı köylerinde yaşayıp farklı hayallerine sahip olan çocukların hikayesine dokunuyor. İç mimar Ayşe Senem Göral’ın tasarladığı alanlarda çocukların keyifli etkinliklere dahil olduğu proje, onların yeteneklerini parlatmayı amaçlıyor.

Göral tarafından hazırlanan alanların başında zeka oyunları ve beceri atölyeleri geliyor. Atölyeler, çocukların hayallerinden ilham alınarak dizayn ediliyor. Böylece gelecekte müzisyen, mühendis, öğretmen, bilim insanı ya da tiyatrocu olmak isteyen çocukların dünyasına büyük bir kapı açılıyor.

81 İlin 81 Köyüne Yapılan Yolculukta Yeni Kadro

“Büyük Düşler Büyük İşler” projesinin ilk sezonunda toplam 16 köy okulu ziyaret edildi. Bu ziyaret sırasında ise tam 11 bin 407 kilometre yol yapıldı. Bu uzun ama keyifli yolculuğun yeni sezonunda ise ekranlara yeni isimler geliyor. Oyunculuğu ile son zamanların en önemli isimleri arasından bulunan Doğan Akdoğan ve başarılı işlere imza atan sanat yönetmeni Ulaş Albayrak ikinci sezonda projeye dahil oldu. Keyifli sunumları ile hayallerini gerçekleştirmek için bekleyen çocukların hikayelerine dokunacak olan sunuculara ise Ayşe Senem Göral eşlik ediyor. Projenin yönetmenliğini ise Cihan Sağlam yapıyor. Yapımcıları Bülent Turgut ve Raif İnan’ın olduğu projenin yeni sezonu, izleyiciler tarafından büyük bir heyecan ile bekleniyor.

Bülent Turgut ve Raif İnan Kimdir?

“Büyük Düşler Büyük İşler” programının yapımcıları olan Bülent Turgut ve Raif İnan, birbirinden önemli projelere imza atmıştır. 1973 doğumlu olan Bülent Turgut, ANS International Productions şirketinde kreatif direktör olarak görev almıştır. Çalışma hayatını başarılı bir şekilde devam ettiren Turgut, 2005 yılında ise kendi şirketini kurmuştur. TV dizileri, filmler, mini diziler ve yarışma programı gibi onlarca projeyi gerçekleştirmiştir. Bu işlerden en bilineni ise Türkiye’nin fenomen dizileri arasına yerleşen “Filinta” dizisidir. Kariyer hayatında bir ilki gerçekleştirmeyi planlayan Turgut, ilk Türk süper kahraman evrenini oluşturma yolunda çalışmalar yapmaya başladı. 1.900 Entertainment AŞ.'nin yaptığı “T-World Süper Kahramanlar” dizisinin yapımcılığını üstlendi. Projenin yapımcılarından biri de Turgut’un “Büyük Düşler Büyük İşler” projesinde de birlikte çalıştığı Raif İnan’dır. 2016 yılında Tiyatral Sanatlar Akademisi Vakfı’nın kurucuları arasında bulunan İnan, pek çok yerli dizi ve film çekmiştir. “Vuslat”, “Tahta Kılıç” ve “Sanayi Savaşları” İnan’ın yapımcılığını üstlendiği projelerden sadece birkaçıdır.