Güvenli trafiğin en önemli unsuru ise insandır. Kaliteli eğitim almış sürücü adayları trafik sorunun çözümünde önemli rol oynar. Bu nedenle sürücü adayları ciddi ve kaliteli eğitim veren sürücü kurslarını tercih etmelidir. Adaylar kurslardaki teorik eğitimleri dikkatle takip etmeli, trafik kurallarını eksiksiz öğrenmelidir. Zaten bunları yeterince öğrenmeyenler sınavlarda başarılı olamazlar ve ehliyet alamazlar. Kurslarda teorik ve direksiyon eğitimleri yanında geçmiş yıllardaki sınav soruları da veriliyor ve sorular cevaplanarak bilgiler pekiştiriliyor. Adaylar da 2019 ehliyet sınav soruları ve daha önceki sınav sorularını evlerinde de tekrar ederek bilgilerini pekiştirebilirler.

Ehliyet sınavlarında 12 ilk yardım sorusu, 23 trafik sorusu, 9 motor sorusu, 6 Trafik Adabı sorusu olmak üzere toplam 50 soru soruluyor. 45 dakika süren sınavlarda başarılı olunması için 35 soruyu doğru cevaplamak ve 70 puan almak gerekiyor. Teorik sınavlar merkezi olarak belirlenirken direksiyon sınavları bölgesel olarak belirlenir. Direksiyon sınavları 35 dakika sürer. 35 dakika boyunca eğer araçtan indirilmezseniz ve parkuru tamamlarsanız sınavda başarı oldunuz demektir. Sınav 35 dakika sürmemiş ve herhangi bir dakikada araçtan indirildiyseniz sınavda başarılı olmadığınızı anlayabilirsiniz. Bu durumda direksiyon sınavına tekrar girmeniz gerekir. Bir yılda dört kez sınava girme hakkınız bulunuyor. Gerek teorik derslerde gerekse direksiyon derslerinde kaliteli bir eğitim aldıysanız başarıl olma ihtimaliniz çok yüksektir.

Ehliyet sınavı soruları kurs merkezlerinde usta öğreticiler tarafından da sizlere sorulur ve doğru cevapları öğrenmeniz sağlanır. Bu nedenle kurs derslerine aksatmadan katılım sınav başarısında çok önemlidir. Yeni ehliyet almak veya ehliyet sınıfınızı yükseltmek istiyorsanız öncelikle kaliteli eğitim veren bir kurs merkezi bulmalısınız. Kurs merkezinden hangi yaşta hangi ehliyeti alabileceğinizi, kurs saatlerini, sınav tarihlerini ve diğer merak ettiğiniz konuları istenen belgeleri öğrenebilir ve kaydınızı yaptırabilirsiniz. 15 gün sürecek teorik derslerde en kapsamlı konular trafik dersinde bulunmaktadır. Karayolları kanunu, tanımlamalar, trafik işaretleri, hız kuralları, geçiş hakları, durma, duraklama, park etme kuralları, otoyol kuralları, trafik suçları ve cezaları gibi pek çok konu trafik dersinde öğretilir. Adayların en çok zorlandıkları sınav soruları ilk yardım soruları oluyor. İlk yardım ve ilk yardımın amacı nedir, ilk yardımcının sorumlulukları, ilkyardımın temel bilgileri gibi konular da ilk yardım derslerinde verilir. İlk yardım müdahaleleri de uygulamalı olarak gösterilir. Motor dersinde de motor parçaları ve işleyişleriyle ilgili temel bilgiler verilir. Trafikte saygı, hoşgörü, sabır, empati, iletişim, trafik psikolojisi gibi konular da trafik adabı derslerinde öğretilir.

Dersler tamamlandıktan ve 2019 ehliyet çıkmış sorular da çözüldükten sonra e-sınav randevusu alabilir ve sınava girebilirsiniz. Ayrıca şimdiye kadar e-sınavda çıkmış tüm sorulara da internet üzerinden erişebilirsiniz. Teorik dersler devam ederken direksiyon dersleri de başlar. Direksiyon dersleri her adayın uygun olduğu saatlerde ve alacağı ehliyet sınıfına uygun araçlarla yapılır. Direksiyon kursları özel hazırlanmış alanlarda başlar, daha sonra akan trafikte devam eder. Eğer aday kurs saatlerindeki direksiyon eğitimini yeterli bulmuyorsa özel direksiyon dersleri alarak araç kullanma hâkimiyetini geliştirebilir. Trafik kurallarına istisnasız riayet etmek ve güvenli araç kullanmak trafik kazalarını en alt düzeye indirecektir. Kurallara uyarak hem kendinizi hem de trafikteki diğer kişileri kazalardan ve ölümlerden kurtarabilirsiniz. Unutmayın ki trafik kazalarında en büyük sorumluluk sürücülere aittir.  

https://www.surucukurslari.com