Dolgu İstanbul ve diğer metropollerimizde sıklıkla uygulanmakta olup farklı bölgelerde ve farklı dolgu maddeleri ile uygulanabilir. 

Dolgu enjeksiyonu genellikle yanaklarda ve elmacık kemiklerinde oluşan çöküklüğün giderilmesi, ince dudaklara hacim kazandırılması, çenenin dolgunlaştırılması gibi amaçlara yönelik olarak yapılır. Dermal dolgu maddelerinin cilt yüzeyinin altına enjekte edilmesiyle hacim ve doluluk elde edilir. 

Dermal dolgu maddelerinde genellikle hyaluronik asit kullanılmakta olup hyaluronik asit vücutta bulunan ve cilde dolgunluk verme özelliğine sahip olan bir maddedir. Yaşlanmanın ve diğer kozmetik sorunların belirtilerinin tedavi edilmesinde kullanımı sıklıkla tercih edilmektedir. 

Dolgu enjeksiyonunda kullanılan dolgu maddelerinin ne kadar süre kalıcı olacağı, uygulama bölgesine ve dolgu maddesinin içeriğine göre değişir. Dolgu enjeksiyonu dudaklara hacim kazandırılması, yüzdeki deformasyonun giderilmesi, el üzerindeki damarlı görünümün azaltılması, yüzdeki akne ve sivilce izlerinin giderilmesi, alt yüz bölgesindeki statik kırışıklıkların doldurulması ve yumuşatılması için kullanılır. Gözaltı  ışık dolgusu İstanbul ve diğer illerimizde son zamanların giderek popülerleşen uygulamalarından biri olup gözlerin altındaki gölgelenmelerin, morlukların ve çökmelerin giderilmesinde oldukça etkili bir prosedürdür.

Dolgu Enjeksiyonu Neden Yapılır?

Yaş almaya ve diğer etkenlere bağlı olarak yüzde deri altı yağlarında azalma olmaya başlar. Yüz kaslarının cilt yüzeyine daha yakın çalışmasına bağlı olarak gülümseme çizgileri ve kaz ayakları belirginleşir. Ayrıca güneşe aşırı maruz kalma, sağlıksız beslenme, genetik etkenler ve yaşam tarzı da cildin hacim kaybına neden olan faktörler arasında sayılabilir. 

Dermal dolgu maddeleri yüz hatlarında çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen deformasyon görüntüsünün azaltılmasında, yüze hacim ve dolgunluk kazandırılmasında oldukça etkilidir. Aynı zamanda ameliyatsız bir gençleşme tedavisi olduğu ve uygulaması son derece kolay olduğu için günümüzde en sık kullanılan medikal estetik prosedürlerden biridir. 

Dolgu enjeksiyonu son derece etkili bir medikal estetik prosedür olsa da ilerlemiş vakalarda beklentinin karşılanmasını sağlayamayabilir. İlerlemiş bir yıpranma noktasına ulaşılmadan dolgu enjeksiyonu prosedürlerinin tercih edilmesi durumunda yaşlanma belirtileri geciktirilebilir. Ancak bazı vakalarda etkili sonuçlar alınması için yüz germe, göz kapağı estetiği ve kaş kaldırma gibi cerrahi operasyonlara ihtiyaç duyulabilmektedir.

Dolgu Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Dolgu enjeksiyonundan önce hastanın yüzü incelenir ve nasıl bir sonuç elde etmek istediği hakkında ayrıntılı bilgi alınır. Yüzdeki stratejik noktalara dolgu enjeksiyonunun yapılacağı noktalar belirlenir. Ardından enjeksiyon yapılacak olan bölgeler antibakteriyel ajan ile temizlenerek sterilize edilir. Dolgu enjeksiyonu anestezi yapılmadan da uygulanabilen bir prosedür olmakla birlikte hastanın ya da doktorun tercihine göre uygulama bölgesine anestezik krem ile lokal anestezi yapılabilir. Anestezi yapıldıktan sonra belirlenen noktalarda cildin alt tabakasına dolgu enjeksiyonu yapılır. 

Dolgu enjeksiyonu uygulamanın içeriğine göre değişmekle birlikte yaklaşık 15 - 30 dakikada tamamlanan konforlu bir prosedürdür. Dolgu enjeksiyonu prosedürü yaptırılacağı zaman fiyat odaklı kararlar verilmemelidir. Maliyet düşürülmek için maddenin etkinliğinin azaltılmış olduğu enjeksiyonlar yapılabilmekte ve bu durum uygulamanın başarısı ve elde edilecek sonuç üzerinde olumsuz etkilere neden olabilmektedir.

Uygulamanın steril bir ortamda, alanında deneyimli bir uzman tarafından ve dezenfekte edilmiş aletlerle yapılmasına özen gösterilmelidir. Her dolgu maddesinin her bölgede kullanılması mümkün değildir. Cildin ve dokunun ihtiyacı kişi özelinde belirlenmeli, en doğru dolgu seçilerek uygulama yapılmalıdır. Bunun için doktorun gerekli deneyime ve bilgiye sahip olması gerektiği noktası göz ardı edilmemelidir.

Eğer hasta aspirin ve türevi kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa dolgu enjeksiyonu prosedüründen 7 gün önce kullanımı bırakmalıdır. Diyabet, hipertansiyon ya da bir başka tıbbi sorun nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanan kişiler uygulamadan önce bu konu hakkında doktorlarını bilgilendirmelidir.

Uzman Dr. Şafak Göktaş dolgu, ışık dolgusu, PRP başta olmak üzere tüm medikal estetik prosedürler konusunda hastalarına üst düzey kalitede hizmet sunmaktadır. En doğru yöntemin belirlenmesi ve en etkili sonuçların alınabilmesi için Uzman Dr. Şafak Göktaş hastalarının sorununu ve yüzün genel görünümünü değerlendirir. Hastanın şikayetlerini ve beklentilerini dinleyerek uygulama sonrası elde edilecek sonuçlar ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirir. Siz de steril bir ortamda, titizlikle gerçekleştirilen medikal estetik prosedürlerle yaşlanma belirtilerinizi geciktirmek istiyorsanız Uzman Dr. Şafak Göktaş ile iletişime geçebilirsiniz.

Dolgu Enjeksiyonu Ne Zaman Etki Eder?

Dolgu enjeksiyonunun sonuçları genellikle hemen fark edilir. Ancak kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ve tedavinin uygulandığı bölgeye göre bazı farklılıklar söz konusu olabilir. Dolgu enjeksiyonundan sonra bazı hastalarda hafif morarmalar ve şişmeler görülebilse de bunlar geçicidir. Uygulamayı izleyen günlerde kendiliğinden düzelir. Dolgu enjeksiyonu kolay ve kısa sürede tamamlanan bir prosedür olduğundan hastalar tedaviden sonra günlük aktivitelerine geri dönebilse de bazı konularda dikkatli olunmalıdır. Uygulamadan sonra sıcak duş, hamam, sauna gibi aktivitelerden uzak durulmalı ve uygulama bölgesinin üzerine kapatıcı makyaj yapılmamalıdır. Uygulamadan sonra buz kompresi yapılması yararlı olabilir. 2-3 gün süreyle ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır. Yüzüstü yatılmamalı ve uygulama bölgesine masaj yapılmamalıdır.