Bu dövme stilleri yüzyıllardır var olan hepimizin oldukça sık duyduğu ve bazılarımızın vücutlarında bulunan popüler dövme stillerinin birer uyarlamasıdır. Dövme yaptırmadan önce tüm dünyada en çok tercih edilen dövme modellerini merak edenler için detaylar yazımızda!

Old School Dövme Modeli

Dövme dünyasının en sevilen modellerinden old school dövme modeli 1950’lerde popüler hale gelmiştir. İsminin anlamı Amerikan geleneksel dövme tarzına atıfta bulunmak için kullanılır. Old school dövmelerinde özellikle en popüler modeller olan kırlangıçlar, kafatasları ve güller bulunur. Bu dövme modelinde cesur genellikle siyah renkli kalın ana hatlar ve canlı renk paletleri kullanılır.

Realistik Dövme Modeli

Realistik dövmeler Rönesans'tan beri güzel sanatların bir parçası olmasına rağmen, dövme dünyasına ancak son zamanlarda girmiş ve 20. yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkmıştır. O zamandan beri, bu yeni dövme stili giderek daha popüler hale geldi. Aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm ünlülerin çarpıcı renkli ve siyah ve gri portrelerini, gerçekçi doğa tasvirlerini ve akla gelebilecek hemen hemen her şeyi bulabilir ve elde edebilirsiniz.

Suluboya Dövme Modeli

Suluboya dövme modeli şuanda dünya üzerinde en popüler dövme modellerindendir. Yeni çağa uygun modern bir dövme modeli arayanlar için son derece uygun bir modeldir. Sanki bir fırçayla yapılmış gibi olan dövme görüntüsü herkesin gözüne oldukça güzel görünecektir. Görünümü bu kadar güzel olan suluboya dövme modelinin tek zorlu tarafı dövmeyi yaptıracağınız dövme sanatçısını bulmak olacaktır. Suluboya dövmesi teknik olarak yapılması en zor dövme modellerindendir. Bu nedenle sizin için en uygun ve istediğiniz dövmeyi en iyi şekilde yapacak bir dövme sanatçısı bulmanız gerekmektedir. Kendinize en uygun dövme sanatçısını tek tuşla bulmak için Tattoo Mark’ın ana sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın!

Minimal Dövme Modeli

Minimalist dövmeler, basit bir kelime veya küçük bir sembol karşılığında diğer dövme stillerinin ayrıntılı tasarımlarından daha zariftir. Minimalist dövmelerin genelde dövmeyi yaptıran kişi tarafından özel bir anlamı vardır. Aynı zamanda bu dövme modelini tercih eden kişiler kendilerini yaptırdıkları dövmeyle dikkat çekmeden ifade etmeye çalışırlar. Başka bir bakış açısı olarak genelde minimal dövme modeli tercih eden kişiler dövme acısına daha az dayanabilen kişilerdir. Minimal dövmeler diğer dövme modellerine göre daha basit ve sade bir tasarıma sahip olduğundan vücudunuza daha az iğne batacağından emin olabilirsiniz.

Tribal Dövme Modeli

Tribal dövmeler, binlerce yıl öncesine dayanan dünyanın en eski dövmeleridir. Bu tarz aslında daha çok dünyadaki yerli topluluklardan çok farklı bir dövme stili veya gelenekleri olarak görülmelidir. Bu farklı ve güzel stiller genellikle “kabile” çatısı altında anılır.

Geometrik Dövme Çeşitleri

Geometrik dövmeler şu anda çok popüler dövme türlerinden biridir. Bu dövme stilinin kesin, keskin çizgileri ile vücudun kıvrımları arasındaki zıtlık, onları cesur bir şekilde öne çıkarır.

Kısaca özetlemek gerekirse burada bahsetmediğimiz ama dünya üzerinde kullanılan yüzlerce dövme modeli vardır. Hangi dövme modelini yaptıracağına karar veremeyenler için dövme yaptırmadan önce ilk olarak hangi dövme türüyle ilgilendiğini belirlemelidirler. Dövmeler vücudunuza kendinizden, yaşadıklarınızdan bir iz bırakır. İlk dövmenizi seçerken model olarak sizin için anısı olan bir dövme modeli seçmek sizi daha iyi hissettirebilir. Sizde ilk dövmenizi yaptıracak bir dövme salonu arıyorsanız Tattoo Markt’ın dövme sanatçılarıyla iletişime geçebilir ve aklınıza takılan tüm soruları dövme sanatçılarımıza sorabilirsiniz!