Özellikle Covid-19 Pandemisi sebebiyle dünya ekonomisinin girdiği darboğazda alternatif bir yatırım mecrası olarak parlayan kripto paralar ve blok zincir projeleri, son donemdeki çalkantılı hareketlenmeden dolayı eski güvenirliklerini yitirme eğiliminde.

TBY Holding İnovasyon direktörü Erdal Can Alkoçlar: Kriptolamaların varlık değerleri iki temel unsura dayanmakta. İlk unsur varlık değeri ve transferlerin anonimliği, ikincisi ise ilgili kripto varlıkların hacim büyüklüğü ve dalgalanım oranları. Günümüzde devletler tarafından özellikle son zamanlarda kripto paraların aidiyet anonimliğini bertaraf etmeye yönelik dayatılan agresif KYC (Müşterini Tanı) protokolleri bu varlıkların öncelikli yatırım aracı olmaya yönelik en önemli ayrıcalığını baskılamakta. Diğer günlük hacim ve para kazanımı sağlayan dalgalanma faktörleri ilk unsurun eksikliğinde en iyi ihtimalle tarafsız bazen de olumsuz bir niteliğe dönüşmekte" dedi.

Bunun önüne geçmenin ve kripto varlıkların muteber birer yatırım aracı olarak kalmalarını sağlamanın yolunun değeri ya da miktarı sabitlenmiş stabil koinlerin tesisi olduğuna inandığını belirten Alkoçlar, özellikle ülkemizin büyük IV Grup maden potansiyelinin yatırımcıyı en geniş kapsamda koruyacak bir hukuki altyapı ile stabil koin projeleri çerçevesinde tokenizasyonunun ülke ekonomisine emsalsiz bir katma değer oluşturacağının aşikar olduğunu söyledi.

Çok yakın zamanda Doğu Bölgemizdeki bir altın sahası ile bahsi geçen tokenizasyon projelerinin ilk örneğini başlatacaklarını söyleyen TBY Holding CEO' su Esen Darlan ve Spektral Holding CEO'su Göksel Gürsoy, bu projenin güncel maddi zorluklardan atıl kalmış birçok kıymetli IV Grup Maden İşletmesi için daimi kurtuluş olacaklarına inandıklarını belirttiler.

https://erdalcanalkoclar.com