Eskişehir ‘den ayrıldıktan sonar Alaçatı ‘ya yerleşen Alaçatı ‘da profesyonel fotoğraf sanatçısı Nafiz Emre Konuralp, hem bölgedeki fotoğrafseverleri bir araya getirmek hemde fotoğraf açısından çok zengin bir dokuya sahip olan çeşme bölgesini ülke genelinde ve yutdışında fotoğrafçılık ile ilgilenenlere tanıtmak amacı ile Alaçatı Fotoğraf Topluluğu ‘nu kurdu.

Özellikle sosyal medya platformu Instagram ‘daki profili ile çok popülar olan, Türkiye ve dünya genelinden yüz binlerce takipçisine gezdiği bölgelerde çektiği fotoğrafları ve deneyimleri aktaran fotoğrafçı bu topluluk bünyesinde eğitimler, atölye çalışmaları, uygulama çekimleri, söyleşiler ve sergiler düzenleyerek Alaçatı ve Çeşme genelindeki güzellikleri, doğal ve tarihi yapıyı geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Topluluğun kurucusu fotoğrafçı Nafiz Emre Konuralp ayrıca Alaçatı ‘ya yerleşmeden önce uzun yıllar yaşadığı Eskişehir ‘de fotoğrafçılık eğitimleri vermiş, çok sayıda fotoğraf atölyesi, söyleşi ve fotoğraf gezisi düzenlemiş bir fotoğraf eğitmeni. Genç nüfusun yoğun olarak yaşadığı şehirde 5 yıl boyunca yaklaşık 1000 kişiye temel fotoğrafçılık eğitimi vermiş ve 20 ‘nin üzerinde eğitim amaçlı fotoğraf gezisi ve çeşitli söyleşiler düzenlemiş.

Nafiz Emre Konuralp, topluluğun düzenleyeceği fotoğrafçılık seminerleri, atölye çalışmaları, uygulama çekimleri gibi eğitim programlarının tüm Türkiye ‘den ve dünya genelinden fotoğrafçılık ile ilgilenenlerin katılımına açık olacağını, bölge dışından gelenlerin konaklama ve ulaşım gibi en temel ihtiyaçları konusunda da yardımcı olunacağı bilgisini veriyor. Ayrıca Alaçatı ve çevresinde çekilen fotoğraflardan oluşan sergiler açarak bölgenin tanıtımına katkıda bulunulması da hedefler arasında.

Topluluğun her yaştan fotoğraf tutkununa açık olduğunu, Çeşme ‘de ikamet eden tüm fotoğrafçıların topluluğa üye olabileceğini ve topluluk bünyesinde yürütülen faaliyetlerde görev alabileceğini belirten Nafiz Emre Konuralp ayrıca etkinliklerin duyurulabilmesi için www.alacati-fot.com adresli bir web sitesinin yayına hazırlandığını, topluluğun sosyal medyayı da etkin şekilde kullanmayı hedeflediğini belirtiyor.

Toplulupun kurucusu fotoğrafçı Nafiz Emre Konuralp ‘in paylaşımlarını resmi Instagram hesabı @nafiz.emre kullanıcı adlı profilden takip mümkün. Sanatçının çalışmaları ayrıca resmi web sitesi www.nafizemrekonuralp.com adresinden de takip edilebilir.