Her nasıl konuşarak kendimizi ifade edebiliyorsak, giyim tarzımız ve kullandığımız takılarla da karşımızdaki insanlara hakkımızda fikir edinmelerine yardımcı oluruz. Bu yüzden takıların kullanımı insanlık tarihinin başına kadar uzanır. Günümüz de bile ister kabile yaşantısı yaşayan insanlar olsun ister metropol şehirlerde yaşayan insanlar olsun aksesuar olarak takıları kullanıyor. Kullanım tarzları ve şekilleri farklı olsa da asıl amaç dikkat çekerek şık bir görüntü oluşturmak.  

Gümüş takılar günlük hayatımızda en fazla kullandığımız aksesuarların başında geliyor. Yüzük, küpe, kolye, bilezik, bileklik gümüşle birleştiğinde basit bir kombini bile tarz haline getirebilir ama bunun için önemli noktalarını güzel dokunuşlar yapmak şık ve güzel görünmenin kilit noktası. Her ne kadar birbirine uyumlu ve kaliteli kıyafetler seçsek bile kullandığımız gümüş takıların giydiğimiz kıyafetle uyumsuz olması bütün planlarımızı boşa çıkartabilir. Çok basit kombinleri uyumlu gümüş takılarla kullanmak da bütün dikkatleri üstünüze toplayabilir. Bu yüzden gümüş takıları nasıl kullanacağınız, nelere dikkat etmeniz gerektiği ve neler yapmamanız gerektiği konusunda size yardımcı olmaya çalışacağım. Bu hususlara dikkat ettiğiniz müddetçe size bakan gözlerin nasıl değiştiğini fark edeceksiniz. 

Gümüş Yüzükleri Kombinlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gümüş yüzükler, küçük parçalar gibi dursa da kıyafetler ile uyum konusunda oldukça sıkıntı çıkarabilecek takılar. Yüzük direk dikkati üzerine çektiği için kullanımı konusunda dikkat etmek gerek. Bu da demek oluyor ki eğer yüzük kullanacaksak ellerimizin ve tırnaklarımızın oldukça bakımlı olması lazım. Herhangi bir kusuru olan bölgemize dikkat çekmek istemeyiz tabi ki. Bizim gibi gümüş yüzükleri tercih eden insanlar genelde diğer eşyalarımızla kombinlemek isteriz. Elimizi suratımıza götürdüğümüzde kolye ve küpelerimizle uyuşan yüzüğün görüntüsü etkileyici oluyor. Bu yüzden şık bir görünüm yakalamak için yüzük seçimi yaparken kıyafet ve diğer aksesuarlarımızın tercihlerine de dikkat etmemiz gerek.

Erkeklerde uyumlu gümüş yüzük kombini yakalamak kadınlara göre oldukça kolay. Taşsız gümüş yüzüklerin koyu renklerle uyumu çok iyi olduğu için mümkün olduğunca bu renkler tercih edilmeli. Açık ve parlak renklerle beraber büyük gümüş yüzükler oldukça uyumsuz duruyor. Ayrıca gümüş yüzük kullanan erkekler bileklik kullanacaksa ipli bilekliklerden uzak durmalı ikisi arasında yeterli uyum olmadığı için görünümünüzü olumsuz yönde etkileyebilir. Erkek renkli taşlı gümüş yüzükler genellikle gömlek veya takım elbise ile beraber güzel bir görüntü oluşturur. Bu taşlar koyu renkli olduğu için kol düğmeleri ve saatle güzel bir uyum yakalar. Taşınızın rengini kravat ile aynı renkte tutturursanız kolaylıkla şık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Rüküş bir görüntü oluşturmak istemiyorsanız, taşlı gümüş yüzükleri kesinlikle spor kıyafet ile beraber kullanmayın.

Bildiğiniz gibi hem yüzük hem küpe, bileklik gibi birçok takıyı aynı anda ve aynı modelde takmak kombine etmek değildir. Kadınlar gümüş yüzükleri kombine ederken kullandıkları takıların ebatlarına da dikkat etmesi gerekir. Kullanmak istediğiniz yüzük sade ve zarif ise küçük küpe ve ince bir kolye ile kombin etmek daha mantıklı olur. Eğer gösterişli bir yüzük kullanacaksanız hiç düşünmeden kolye ve küpelerinizi de buna uygun olarak tercih etmeniz gerekir. Eğer renkli taşlı gümüş yüzükler kullanacaksanız rengarenk bir görüntü sizi şıklıktan uzaklaştırır. Renklerin kıyafetinizle uyum içinde olması gerekir. Koyu renkli bir kıyafet giydiyseniz, taşların çok açık renkte olmamasına dikkat edin. Gece kıyafetlerinde ise ışıltılı renkleri kullanarak dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Eğer kullandığınız bütün takılar içinde renk barındırıyorsa birbiriyle aynı renkte olsun. Küpeniz kırmızı taşlı ise yüzüğünüzün taşı da yeşil renkte olsun. Aksi halde oldukça göze batan bir görünüm elde edersiniz. 

Yamachi Gold ile dilediğiniz 925 ayar Gümüş Yüzükleri satın alabilir ve şık kombinler giyebilirsiniz.

Gümüş Takı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Yüzük kullanıyorsanız elleriniz bakımlı olmalı
  • Elbiseniz omuz ve sırt detayına sahipse uzun sallamalı küpe ilk tercihiniz olmalı
  • Takı ve kıyafet tek olmalı farklı ve uyumsuz renkler seçilmemeli
  • Küçük bir surata sahipseniz büyük boyutta küpe ve kolyelerden uzak durun
  • Kilonuza uygun takılar seçin üzerinizde çok büyük ya da çok küçük durmasın
  • Ayakkabılarınıza uygun modelleri seçin.
  • Çizme ile beraber uzun takılar tercih edin
  • Eğer kıyafetiniz renksiz veya eksik geldiyse gümüş halhal ya da saç tokaları kullanmayı deneyin
  • Simli, parlak payetli elbiselerde fazla takı kullanmayın