İzmir ‘de yaşıyorsanız ve psikolojik danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız bu makalede izmir psikolog tavsiyesi mahiyetindeki bilgileri değerlendirerek en doğru hizmeti almak için bir adım atabilirsiniz.

Psikolog tercihi yaparken isim, şehir ya da resme göre değil sizde bulunan rahatsızlık yada diğer bir değişle kendi başınıza çözemediğiniz problemleriniz ile ilgili tecrübe sahibi profesyonel bir psikolog’dan hizmet almanız gerekir.  Terapi alacağınız psikoloğun eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Aile psikolojisi, Psikolojik danışmanlık ve hatta Klinik psikoloji alanlarında yüksek lisans yapmış psikologları tercih etmeniz alacağınız hizmetin kalitesini ve size olacak faydası konusunda büyük önem taşıyacaktır ancak bu şekilde, kesin ve net sonuçlar alabilirsiniz.

Bazı durumlarda psikologlar terapi öncesinde sizden bazı testleri çözmenizi isteyebilir. Genellikle depresyon testi gibi çok vakit almayan en fazla 20-25 soruluk testler ile hastalığınızın büyüklük boyutu ve ilerlemesi ile ilgili ön bilgiye sahip olunur.  Depresyon testleri genelde bunalım yaşayan ve kendini depresyonda hisseden hastalar için uygun görülmektedir. 

Depresyon Testi Nasıl Yapılır?

Depresyon testi kağıt üzerinde yazılı yada internet sayfası üzerinden tamamen online olarak yapılır. Her soru için genelde 4 farklı şıklısorulara cevap vermek sureti ile test tamamlanır. Bu test sonucunda depresyon seviyeniz ortalama olarak belirlenmiş ve ön bilgiye sahip olunmuş olur. Bu sorularadaki maddelere verdiğiniz cevaplara göre puanlama sistemi yapılarak ortalama depresyon seviyeniz belirlenir. 

  • 10-15 Puan : Hafif Deresif Belirti
  • 16-23 Puan : Orta Depresif Belirti
  • 24-63 Puan : İleri Depresif Belirti

Yukarıda verdiğimiz puan aralıklarına göre Hafif düzeyde belirti, Orta düzeyde belirti ve ileri düzeyde belirtili olmak üzere 3 farklı düzeyde depresyon seviyenize ulaşılmış olur.  Bu sonuçlar ışığında eğer depresyon seviyeniz orta düzeyde ya da ileri düzeyde ise izmir psikolog merkezimizdeki bir psikolog ile görüşmeniz tavsiye olunur. Eğer depresyon seviyeniz ortanın altında yani hafif düzeyde depresif belirtisi var ise bu durumda psikolog ile görüşmenize gerek kalmayacaktır.  Orta ve ileri düzey depresif belirtili depresyon tanılarında İzmir psikolog tavsiyeleri ile alanında uzman bir psikog size danışmanlık yapacak sorunlarınıza çözüm bulmak için elindeki fener ile yolunuzu aydınlatacaktır. Detaylı bilgi için izmir psikolog  sayfamızı ziyaret edebilirsiniz https://norapsikoloji.com/