Protez saç, herhangi bir sebepten dolayı saç kaybı yaşayan ve halen yaşamakta olan kişiler için bu konunun uzmanları tarafında tasarlanmış olan alt tabakaları tüllerden veya poly maddesinden oluşan, tamamı el işçiliği ile saçların birer birer tığlama şeklinde düğümlenerek, kişilere özel oluşturulan ünitelere denir. 

Protez saç ile kişinin kendi saçı arasındaki uyumu birebir yakalamak mümkündür ve her yere tarama imkânı sağlamaktadır. Alt üniteler yapıları gereği cildin rengini alır ve saça doğallık kazandırır.

Neden Protez Saç?

Günümüz koşullarında çok tercih edilmesinin sebebi saç ekimlerinde ve saç çıkarma işlemlerinde yaşanılan olumsuzluklardan dolayıdır. Bunun yanı sıra saç ektiren insanların o yöntemler uygulanırken çektiği acılar ve cerrahi müdahalelerden dolayı, ağrı sızı gibi durumlardan dolayı protez saç daha ön plana çıkmıştır. Cerrahi müdahaleler yanı sıra para ve zaman kaybı, saçların istediği gibi çıkmaması, görüntünün kötü olması, saç sıklığının az olması gibi daha çok sayabileceğimiz nedenden dolayı kişiler saç ekimi yerine protez saç tercih ederler.

Kimlere Uygulanır?

Saç protezi, saç kaybının nedeni ne olursa olsun tamamen dökülen saçlara, seyrek saçlara ve saçlarının bir bölümünü kaybetmiş kadın-erkek, genç-yaşlı herkese uygulanabilir.

Protez Saçın Psikolojinize Faydası

Saçın psikolojimizde çok büyük bir yeri vardır. İnsanların en önemli doğal aksesuarlarından birisidir saç. İnsanın kendine duyduğu öz güven, kendini ifade edebilme ve iletişim, sosyalleşme gibi durumlarda saçın çok büyük etkisi vardır. Kadın protez saç diğer saç ekim yöntemlerinden farklı olduğu için ağrı, sızı, cerrahi müdahale gibi durumlar söz konusu olmayacaktır ve çok kısa bir sürede kullanmaya başlanabilecektir.

Bu yönüyle protez saç uygulaması çok kullanışlıdır. Bu yüzden diğer saç ekimi saç çoğaltma işlemine karşın bu uygulama ile insanlar daha güzel sonuçlar el de etmek de ve iş hayatların da sosyal yaşantıların da ve daha birçok alan da kendilerine olan öz güvenini artırmakta ve gülen yüzleri git gide daha da artmaktadır.

https://www.newhair.com.tr/kadin-protez-sac/

https://www.newhair.com.tr/