Çiçeği burnunda anneler bu dönemi çoğunlukla evde geçirdikleri için lohusa giyim olarak en çok tercih ettikleri ürün lohusa gecelik ve pijama çeşitleridir. Pijama takımları ile evde rahatça dolaşabilir, rahatça uyuyabilirsiniz. Bir diğer avantajı ise hamilelik döneminde almış olduğunuz hamile pijamasını doğumdan sonra lohusa pijaması olarak da giyebilirsiniz.

Kaliteli Lohusa ürünlerinin önemi

Lohusa dönemindeki kıyafet seçimi yaparken kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bu yalnızca annenin sağlığı için değil aynı zamanda bebeğin hijyen ve sağlığı için de oldukça önemlidir. Çünkü bebeğinizi her kucağınıza aldığınızda, her emzirdiğinizde mutlaka bebeğiniz de sizin giysilerinize temas halinde bulunur. Bebeğiniz hassa tenini tahriş edebilir, kaşındırabilir ya da cildini kızartabilir. Bu nedenle kesinlikle lohusa ürünleri seçerken ürünlerin kalitesine dikkat etmelisiniz.

Kaliteli lohusa ürünleri nasıl olmalıdır?

Anne adayları için özel üretim lohusa pijamaları tasarlanmaktadır. Tasarımcılar öncelikle kumaşların rahatlığını ve esnekliğini dikkate alarak özel olarak diker. Lohusa pijama üretiminde kalite ve rahat giyim açısından pamuklu kumaşlar tercih edilir. Böylece herhangi terleme, kaşındırma gibi bir sorunla karşılanmaz. Pamuklu kumaşların ısıyı dengeli şekilde sabit tutma özelliği de vardır. Böylece meydana gelebilecek olası sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olur.

Farklı modelleriyle kaliteli lohusa ürünleri

Pijama denilince akla sıkıcı, herkesin gözünde canlanan tek tip pijama türleri gelir. Ancak günümüzde her zevke göre dantel yakalı, düğmeli, puantiyeli, belden kuşaklı, omuz işlemeleri gibi her renk ve desende sonsuz çeşitte lohusa pijamaları bulmak mümkündür. Daha önce aldığınız hamile giyim ürünlerini de doğumdan sonra giyebilirsiniz. Bu nedenle hamile giyim ürünleri alırken lohusa dönemini de göz önünde bulundurarak alışveriş yapabilirsiniz.

Lohusa kıyafetleri tercihi yapılırken bedeninize uygun modellerin seçilmesine de dikkat etmeniz gerekir. Vücudunuza tam oturan ürünleri tercih etmelisiniz. Sizi sıkan giysiler rahat etmenizi engeller. Bol gelen kıyafetler bebeğinizi emzirirken de zorluk çıkartır. Bu nedenle vücudunuza oturan kıyafetler kullanım açısından size kolaylık sağlar. Eğer aşırı kiloluysanız büyük beden lohusa kıyafetleri bulmakta da zorlanmazsınız. Fazla kiloları olan hanımlar büyük beden kıyafetlerin iyi bir stile sahip olmayacağını düşünerek bedenlerine olmayan normal beden ürünlerine yöneliyorlar. Ancak bu doğru değil. Artık büyük beden lohusa giyim ürünleri de her tarzda tasarlanmaktadır. Hatta kendinizi yormadan internet üzerinden de sipariş seçenekleri bulunmaktadır. İster standart beden ister büyük bedende olan İşlemeli, dantelli her çeşit kol ve yaka modellerinde ürün seçeneğine sahipsiniz.

Kaliteli lohusa ürünleri seçerken bebeğinizi de düşünmeniz gerekiyor elbette. Emzirme sütyenleri ve emzirme kıyafetleri ile kaliteli, sizi ve bebeğinizi rahat ettirecek ürünleri seçebilirsiniz.