Koçluk hizmeti alan insanlar hayatlarını istedikleri yönde kendileri değiştirirler koçların bir müdahalesi olmaz. Yalnızca koçlar çift bakış açısına sahip oldukları için objektif yorum yapıp koçluk hizmeti alan bireye desteği olurlar. Koçlukta en önemli şey koçluk hizmeti sağlarken bireyin içinde bulunan yaşam gücünü, hırsını ve azmini bireyin kendisine fark ettirmek. Bireyin kendi içinde bulunan gücünü fark etmesini sağlamak. Yalnızca bu kadar kısa cümlelerle özetlenemeyecek olan koçlar, koçluk eğitimleri sürecinde kısmen kendileri de koçluk hizmeti alıyorlar. Koçluk eğitimlerinde her birey öncelikle kendini keşfeder, kendi sınırlarını, kendi gücünü tanır ve ona uygun şekilde kendisini geliştirir.

Koçluk eğitimi almak isteyen kişiler kültürlü, yeniliklere açık şahıslar olması gerekmektedir. Koçluk eğitimi öncesinde de yeni etkinliklerden hoşlanan, her zaman eğitime açık kişiler koçluk eğitimleri sırasında daha çabuk adapte olacaklardır. Burada amaç öncelikle koçluk eğitimi alan kişinin kendini gerçekleştirmesidir. Koçluk hizmeti verecek kişinin öncellikle zengin kültüre sahip olması hizmet vereceği kişilerinde gelişeceği ve hayata bakmak için yeni pencereler bulacağı anlamına gelir. Bu hizmetin en iyi şekilde sağlanabilmesi için iyi eğitim almış koçlar gerekir. House of Human koçluk eğitimleri alanında en iyi eğitimi sağlayan yerler arasındadır. Koçluk eğitimi almak ve aldığınız eğitimin niteliğinden emin olmak istiyorsanız Uluslararası Koçluk Federasyonu tarafından onaylanmış koçluk eğitimi için House of Human ile iletişime geçmelisiniz.

Koçluk Eğitimi Çeşitleri, Koçların Hizmet Verebileceği Alanlar Nelerdir?

Koçluk hizmeti yalnızca belirli bir alana ya da belirli kişilere verilen bir hizmet değildir. Koçluk hizmetleri bir firmadan örnek verecek olursak firma yöneticisinden firmaya yeni girmiş bir çalışana dahi verilir. Koçluk hizmeti bireyin kendini geliştirip, hedeflerine ulaşabilmesi için bireye sağlanan destektir. Bu nedenle her insan koçluk hizmetinden faydalanabilir. Koçluk hizmeti sağlayabilmek için öncelikle eğitimini almak gerekir. Koçluk eğitimleri de çeşitlidir bundan dolayı her alanda hizmet verir. Profesyonel koçluk, profesyonel takım koçluğu, nefes koçluğu, eğitimde koçluk eğitimi, yönetici koçluk eğitimleri ve mentorluk eğitimleri ile House of Human birçok koç adayına kaliteli eğitim imkanı sağlıyor. Yalnızca İstanbul’da değil Adana koçluk eğitimleri ile de koç adaylarına pek çok imkan sağlar.

Koçların pek çok hizmet alanı bulunduğundan söz etmiştik. Bu alanlar kişilerin koçluk eğitimlerinde öğrendikleri bilgiler ile kişilerin hayatlarında geliştirmek istedikleri her alan dahildir. Eğitimini tamamlayan koçlar istedikleri alanda çalışmakta serbesttirler. Bu alanlar koçların tercihi üzerine genişletilebilir. Sağlık alanından ticarete, eğitim alanından aile içi koçluğa kadar uzanır. Koçluk konusunda daha fazla bilgi kazanmak isterseniz buraya tıklayın.

Nitelikli ve Onaylı Mentorluk Eğitimleri

Sanılanın aksine mentorluk koçluk hizmeti ile aynı anlama gelmemektedir. Profesyonel anlamda daha bilgili olan kişiyle danışan kişinin arasındaki tamamlayıcı ilişkidir. Mentorluk danışan kişiye rehberlik yapma anlamı da taşır. Alanında bilgili olmasından dolayı bireyler tarafından danışılan mentorler bireylere destek sağlayıp, kendilerini gerçekleştirmelerini sağlamasının yanı sıra rehberlikte yapmaktadır. Koçluk hizmeti ile bu bağlamda mentorler ayrılırlar. Kurum içi mentorluk ve startup iş mentorluğu eğitimleri ile House of Human mentorluk eğitimi almak isteyenlere kolaylık sağlıyor. Mentorluk eğitimi konusu ilginizi çektiyse ve verilen bilgileri yüzeysel bulduysanız ayrıntılı bilgi almak için bu: https://houseofhuman.com/egitim/kurum-ici-mentorluk-egitimi/ sayfayı ziyaret edebilirsiniz.