Günümüzde birbirinden farklı şekilde online terapi desteği bulunan pek çok sanal ortamda bu konuda hizmet veren online psikolog klinikler bulunmaktadır. Pandemi ile birlikte Türkiye'de de yaygınlaşan online terapi yöntemiyle beraber şehir dışında oturan insanların daha yakın buldukları psikolog doktorlara danışan olarak başvurmaları ve iletişimi ister videolu isterlerse sesli şekilde sürdürebilecekleri bir hizmettir. 

Bu hizmet çerçevesinde yüz yüze yapılan görüşmelerden farksız olarak online psikolog desteği alarak, danışan kişisi tarafından herhangi bir psikolog desteği gerektiğinde de bunun iletişimsizlik, pandemi kısıtlamalarına maruz kalmadan devam edilebilir olması gibi olanakları bulunur. 

Son yıllarda yaşanan pandemi, eve kapanma, sokağa çıkma kısıtlaması ya da yasakları gibi pek çok pandemi dönemine ait problemler ile birlikte kaygı bozuklukları da ortaya çıkmıştır. Çocuk, genç veya yetişkin bireylerde oluşan bu kaybı bozukluğu sorunları, pek çok dönemde olsa da son yıllarda çeşitli semptomlarla birlikte birçok insanda da ön plana çıkmıştır. Psikolojik rahatsızlığın bu kadar arttığı günümüz şartlarında büyük bir ölçüde artışa geçmeden destek almak ve online terapi ile birlikte kendinizi bulmanız önemli bir yol kat etme olacaktır.

Covid-19 nedeniyle dışarı çıkamama, hastane ya da doktorlara ulaşamama durumlarınızda fizyolojik rahatsızlıkların tedavisi aksaması kadar psikolojik destek almak istediğinizde de yüz yüze iletişim kısıtlamaları nedeniyle bu aksaklıklar meydana gelmiştir. Bireyler terapi süreçlerinin daha elle tutulur ve daha fazla aksamaması konusunda İzmir psikolog imkanlarıyla beraber online terapi desteğinden faydalanabiliyorlar. 

Online psikolog bir türlü sanal ortamda görüşerek psikolog desteği alacağınız, bir danışan olarak doktorunuzla iletişimde kalacağınız hizmet türüdür. Terapi desteğiyle beraber yüz yüze terapi kadar etkili olabilecek nitelikteki bu online terapide de amacına uygun şekilde yardım almak mümkün olmaktadır.

İzmir’de yaşam koşullarınıza bağlı olarak iş yaşamının getirdiği sınırlı saatlerde evde olabilme imkanı nedeniyle dışarı çıkamıyor ve Covid-19 nedeniyle de bulaşıcı hastalıklara karşı korunmak istiyorsanız terapist desteği olarak çevrim için çalışma konusunda uygun tedavi süreçlerinizi yüz yüze terapi yerine doğrudan online olarak da sürdürebilirsiniz.

Günümüzde merak edilen online psikolog ücretleri ise yüz yüze yapılan terapilere göre daha uygun fiyatlı olmaktadır. Eğer ofis ortamında değil de online ortamda terapi yapacak şekilde hizmet almak istiyorsanız avantajlı fiyatlardan da bir nevi yararlanmış oluyorsunuz. 

Genellikle pek çok psikolog, online ortamda terapi desteği sunuyorsa sizlere bu aşamada psikolog ücretlerini de normal terapi ücretleriyle eş tutarak %10'dan %20'ye kadar daha uygun fiyatlı şekilde olması konusunda avantajlar sunmaktadır. Eğer fiyat ve benzer avantajlarıyla beraber sizlerde en iyi şekilde psikolog desteği, online destek almak istiyorsanız doğru klinik ile kendiniz için en sağlıklı süreci işleyebilirsiniz.