Bazı bayanlarda ortaya çıkan sorunların giderilmesi aşamasında meme küçültme işlemleri ön plana çıkar. Aynı zamanda söz konusu sağlık hizmetleri bazı erkek hastalarda da ihtiyaç duyulan çözümlerdir. Günümüzde estetik işlemlerinin bu şekilde sunulması ile birlikte hastaların tedavisinde başarı sağlanır.

Ayrıca bazı hastalarda iki memenin birbiri ile eş değer olmaması nedeni ile bu işlemlere ihtiyaç duyulur. Son zamanlarda küçültme işlemleri kadar meme küçültme işlemleri sağlanarak estetik ihtiyaçların karşılanması görülür. Özellikle bazı hastalarda memelerde sönme ya da hacim kaybı yaşanması ile birlikte estetik olarak bu tür operasyonların yapılması zorunluluk olarak bilinir.

Op. Dr. Erkin Önsal Kimdir? Nerede Çalışmaktadır…

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Estetik amaçlar için kullanılan bir diğer yöntem ise meme küçültme işlemidir. Bu aşamada hastanın meme alt kısmından girilerek içeride bulunan fazla yağ hücrelerinin alınması ya da sarkmaya meydan veren derilerin alınması gibi işlemler ortaya konulur.

Son zamanlarda bu tür işlemlerin temini aşamasında hastaya meme altından kesi açılarak ilgili fazlalıklar ortadan kaldırılır. Hastanın küçültme işlemi öncesinde tedavinin detayları hakkında bilgi sahibi olması ve işlem sonunda hangi boyutlarda bir memeye sahip olacağını bilmesi önemlidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Küçültme işlemleri sonrasında hastanın bir müddet göğsünün üzerine yatmaması tavsiye edilir. Aynı zamanda hastaların bu aşamada dikkat etmesi gereken ağır işlerden kaçınmak olur. Söz konusu işlemlerin memelerin genel yapısına zarar vermemesi için aynı zamanda egzersizlerin belirli bir süre ile uygun tempo ile yapılması gerekir. Meme küçültme işlemleri sonrasında hastalardan bu tür beklentileri yerine getirmeleri istenir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Estetik amaçlar için kullanılan bir diğer yöntem ise meme küçültme işlemi kadar dikkat çeken bir işlem olan dikleştirme işlemidir. Bu işlem de diğer işlemler gibi yine hastaların genel görünümlerini düzelterek psikolojik olarak iyi olmalarına imkân tanır.

Günümüzde çeşitli sağlık merkezlerinde meme dikleştirme işlemi basit olarak gerçekleştirilir. Aynı zamanda bu işlemler dolgu işlemleri yapılarak yerine getirilir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Tercih edilen bir işlem olan meme dikleştirme işleminde hastaların çeşitli özellikleri ön plana çıkar. Öncelikle hastanın gerçekten bu duruma ihtiyacının olması önemlidir. Bunun yanında hastaların yaş aralığı da bir diğer önemli husustur.

Söz konusu uygulamaların öncesinde ve sonrasında doktor kontrollerine ve tavsiyelerine göre hareket ederek başarılı bir işlem sağlanmış olur. Aynı zamanda hastalar meme dikleştirme işlemleri için farklı sağlık merkezlerini tercih edebilir.

Meme Büyütme Estetiği

Memelerin büyüklüğünden memnun olmayan hastaların işlemleri esnasında çeşitli dolgu malzemeleri ile işlem yapılır. Sıklıkla kullanılan dolgu malzemeleri arasında silikon bazlı malzemeler bulunur. Aynı zamanda hyaluronik asit ile bu tür uygulamaların ön plana çıktığı da söylenebilir. Meme büyütme işlemleri günümüzde bu tür dolgu malzemelerinin kullanılması ile daha kolay olur. Son zamanlarda ihtiyaç duyulan estetik beklentilerin karşılanması bu şekildedir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Bazı hastalarda çeşitli sağlık nedenlerden dolayı memelerde sönme adı verilen hacim kaybı görülür. Bunun dışında bazı hastalarda ise hormonal ya da genetik nedenlerden dolayı memelerin hacimlerinin düşük olması durumu bilinir. Bu aşamada meme büyütme işlemlerinin tamamlanması ile hastaların kendilerini daha iyi hissetmeleri de mümkün olur. Çünkü gerek bayanlar gerekse de erkekler bu  aşamada kendilerini iyi hissetmek için görünümlerinin iyi olmalarına dikkat ederler.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Büyütme işlemleri için sıklıkla kullanılan yöntemler arasında implant gelir. Bunun dışında egzersizler ve yağ enjeksiyon yöntemleri kullanılarak da büyütme işleminin sağlanması mümkün olur. Hastanın durumuna ve beklentiye göre farklı tedavi yöntemlerinin kullanılması durumu mevcuttur. Söz konusu hastaların işlemler öncesinde hangi büyüklüklerde meme görünümü istediklerini bilmeleri önemlidir.