Meme büyütme ve meme estetiği yaptırarak her kadın güzel ve bakımlı göğüslere sahip olabiliyor. Ama güzel bir meme boyutu ne demek. 1950’lerde Penn tarafından yapılan çalışmada 150 kadın memesi estetik olarak değerlendirilmiş ve bu konudaki ilk standartlar ortaya konulmuş. Meme büyütme, küçültme ve dikleştirme işlemi ile şimdilerde daha da netleşmiş olan bu standartlar çerçevesinde ideal göğüslere sahip olmak mümkün oluyor.

Bu anlamda çok kaliteli ve profesyonel estetik operasyonlar uygulayan merkezler bulunuyor. Güzel görünen ve istediğiniz özellikteki göğüslere sahip olmak için bu merkezlerde güvenli estetik operasyonlar yapılıyor.

Meme Büyütme Estetiği

Meme büyütme estetiği silikon ve silikon protez kullanımı ile gerçekleşen bir estetik operasyondur. Bu işlem sonrasında istenilen ölçülerde ve güzellikte iri ve dolgun göğüslere sahip olmak mümkün olacaktır. Bu isteği gerçekleştirmek isteyenlerin profesyonel ve güven veren bir estetik cerrahtan tıbbi bilgi almaları önem taşır.

Meme büyütme estetiğinde kadınların boy, omuz ve kilo orantısı bizler için çok önemlidir. Estetik meme algısını bu oranlar belirlemektedir. Kadınlar meme görünümlerini güzelleştirmek ve istedikleri ölçüye sahip hale getirmek için meme estetiği öncesinde doktoru ile aynı estetik algıda olduğunuzdan emin olmalısınız.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme küçültme, meme dikleştirme ve meme büyütme estetiği günümüzün en çok tercih edilen estetik operasyonlardandır. Özellikle meme büyütme estetiği kadın figürünün özgüveni için büyük önem taşıyor. Kadınların öz güven kazanması ve kendinden emin olmaları için meme boyutlarının istedikleri ölçülerde olması gerekiyor.

Özellikle meme ölçüleri olağandan daha küçük olan kadınlar için bu durum büyük bir ihtiyaç halini alıyor. Memelerini hastalık sonucu kaybeden veya ergenlik dönemlerinde memeleri tam anlamıyla gelişmeyen kadınlar meme büyütme estetiği yaptırabiliyor. Hatta memesini çeşitli tıbbi nedenlerden dolayı kaybeden hastalarımızda da yeniden bir meme yaparak o memeyi  büyütebilmekteyiz.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Tüm dünyada meme büyütme estetiğinde silikon, dolgu silikon veya implant yöntemleri uygulanıyor. Bununla birlikte memeye dolgu ya da yağ enjeksiyonunun bir çok ciddi sakıncaları vardır. Nedenleri ile ilgili bizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Kliniğimizde meme büyütme için uluslararası altın standart olan meme protezlerini tercih ediyoruz.  İster meme büyütme isterse meme küçültme uygulamalarının tamamında doktor ve hastanın estetik anlamda ortak bir algıda olmasını tekrar vurguluyoruz.

Meme Küçültme ve Meme Büyütme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme estetik ameliyatları kadınları motive eden çalışmalardan biridir. Meme küçültme ve meme büyütme uygulamalarından önce bu işlem için en uygun olan sistem tercih edilecektir. Bu nedenle hastaya birtakım tetkikler yapılır ve uygun olan estetik yöntemi belirlenir. Hastalarımız 40 yaşından büyük ise mammogrefi ve meme USG’sini operasyondan önce görmek iyi olacaktır.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme estetiği meme yapısından memnun olmayanların ve memeleri olağandan büyük olan kadınların yaptırmış olduğu bir operasyondur. Büyük memeler kadınlarda sırt ve bel ağrısına sebep olurken aynı zamanda vücut ölçülerini etkileyen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle meme küçültme operasyonuna ihtiyaç duyulur. Sonrasında dikkat edilecekler diğer standart meme operasyonlarından farklı değildir. İyi bir yara bakımı, ve ağrı kesiciler ve bir süre memelerin travmadan korunmasıdır önemli olan.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme uygulaması memelerin sarkması durumunda gerekli olan bir tıp uygulamasıdır. Bu işlemde meme ölçümleri yapılır ve dikleştirme işlemi için çalışmalar yapılır. Doktor hasta için en uygun ve sağlığına yönelik olan teknikleri uygulayacaktır. Meme dikleştirme operasyonu ile son derece güzel ve dik görünümlü memelere sahip olmak mümkündür. Elbetet meme dikleştirme sırasında eğer ekstra hacim katmak da istenir ise aynı anda memeye silikon meme protezi de konulabilir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme estetiği bazen sağlık problemlerinden dolayı meme alınması sebebiyle yapılırken meme dikleştirme estetiği ise sarkık ve pörsümüş görünen memelere uygulanıyor. Bu işlem meme görüntüsünü oldukça güzel hale gelir. Yerçekiminin eninde sonunda kazandığını düşünürsek hemen her kadın bu operasyona ihtiyaç duyacaktır.

Bebek emzirme sebebiyle göğüsleri sarkık görünen, hamilelik sebebiyle göğüsleri büyüyen ve sonrasında yıpranma sebebiyle sarkan göğüslerde meme dikleştirme ve meme küçültme ameliyatları yapılabiliyor. Sadece sütten kestikten sonra minimum 3-6 ay arası memenin sütünün boşalması gerekmektedir.

Meme operasyonları bilimsel ve sağlıklı bir planlama eşliğinde minimal komplikasyonla gerçekleşen ameliyatlardır. Meme küçültme, meme dikleştirme ve meme büyütme operasyonları ile çok daha güzel ve özel görünümlü göğüslere sahip olmak mümkün oluyor. Siz beklentilerinizi belirtin, biz planlamasını yapalım.