Hayattan keyif alabildiğiniz sürece sadece varlığınızı sürdürmez, gerçekten yaşarsınız. Temel okul bilgileri ya da geleneksel yöntemlerle size iletilmiş olan birikimlerle standart ve keyif alınabilir bir hayat yaşamanız mümkün; ama hiç ya daha fazlası varsa diye düşündünüz mü?

Hayatını felsefeye adamış, insanın var oluşu ile ilgili çok fazla kafa yormuş olan Sokrates’e kulak vermelisiniz. Onca araştırmaya ve birikime rağmen Sokrates bile “Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir” diyorsa keşfedecek çok şey var demektir.

Kendinizi Yeniliklere ve Gelişime Açın

Ufkunuzu genişletecek ya da gününüzü neşelendirecek ilginç bilgiler ile henüz fark etmediğiniz ne kadar çok şey olduğunu anlayabilirsiniz. Bu ifadelerin abartıdan uzak olduğunu bizzat deneyimlemek adına kendinizi gelişime ve yeniliğe açın.

Size gerçekten hiç duymadığınız bilgileri sunabilecek kendinden emin bir sosyal içerik sitesi bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Zebraların çizgileri siyah üstüne beyaz mı yoksa beyaz üstüne siyah mı gibi bilgilerle klişeleri tekerrür eden sitelerden sıkıldıysanız şu an itibari ile doğru adrestesiniz.

Hiç gitmediğiniz ülkelerin sıra dışı adetlerini tek tıkla keşfedebilir, tarihe isimlerini kazımış kişilerin gizli kalmış yönlerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Peki, bunca ilginç bilgi ne işinize yarayacak? Bu soruyu muhtemelen en son zorlandığınız ders için okulda iken sormuşsunuzdur. O dersler bile hayatınızın muhakkak bir evresinde işinize yaramıştır.

Enteresan ya da gizli kalmış ve az bilinir konuları araştırmak keyifli vakit geçirmenize, öğrendikleriniz ise dünyaya bakış açınızın genişlemesine yardımcı olur. Dünyada en çok ilgi gören spor dallarını araştırmanız ve ilk 10’a girmiş spor dallarını öğrenmeniz insan, psikoloji ve toplum zevkleri hakkında daha fazla merak duymanızı sağlar. Merak duygusu, öğrenme hevesini artırır ve bu sayede öğrendikçe daha fazlasını öğrenmeye can atarsınız.

Hepsinden öte dünyayı oturduğunuz yerden keşfedebilirsiniz.