1971 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğan Davut Çakır evli 3 kız 3 erkek olmak üzere 6 çocuk babasıdır.

Trabzon Cumhuriyet Ortaokulu, Trabzon Lisesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur.

1994 yılında Pendik Belediyesi’nde kontrol mühendisi olarak başladığımız hizmet yolculuğumuzu sırasıyla imar müdürü ardından da fen işleri müdürü olarak sürdürdük.

2002-2007 yılları arasında Belediye Teknik Başkan yardımcısı olarak Pendik’e hizmete verdik.

Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Neyzen Tevfik Kültür Merkezleri’nin projelendirme, ihale ve yapım çalışmalarını gerçekleştirdik. İlçe genelinin %60’nın imar uygulamalarını sonuçlandırarak 22 bin tapu dağıttık.

Pendik’te hayata geçirilen; İTEP, Uluslararası Sabiha Gökçen Havaalanı, Uluslararası Fuar, Kongre ve Ticaret Merkezi, Pendik Yat Limanı gibi vizyon projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerinde önemli görevlerde yer aldık.
2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na getirildik.

İBB’de 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni ve 1/25.000 ölçekli İstanbul Nazım İmar Planı çalışmalarını ve İstanbul ilçelerinin imar planlarını yürüttük.
İstanbul ulaşım master planlarının hazırlanmasında görev aldık.

2009 yılında Etüt ve Projeler ve Daire Başkanlığı’na getirildik. Maltepe Bölge Parkı, Yenikapı Meydanı, İstanbul Sebze ve Meyve Hali projeleri gibi bir çok vizyon projelerinin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerinde, önemli görevlerde yer aldık.

Mesleki olarak, onlarca önemli mevzuat çalışmasında birikimimizi genişleterek görev yaptığımız dönemde iş ciddiyetini, dürüstlüğü, bilgi ve birikimimizi, alçak gönüllülüğü, esas aldık, her kesimin problemlerini çözme gayretinde olduk.

Ayrıca İBB’nin iştiraki olan İstanbul’un ulaşımı ve raylı sistemlerini işleten projelendiren İSTANBUL ULAŞIM AŞ’nin 7 yıl yönetim kurulu başkanlığını yürüttük. 2014 yılında Trabzon Belediyesi’nin ihale ettiği raylı sistem güzergâh çalışmalarına imza attık.

Son olarak 2014 Mayıs ayında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Trabzon Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olarak atanarak bu görevi 11 Kasım 2018 tarihine kadar yürüttük.

2014 -2015 yerel seçim beyannamesi hazırlık çalışmalarında aktif olarak yer aldık, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın yerel yönetimler mevzuat çalıştayına katılarak yeni kurulan büyükşehir belediyeleri ve ilçelerin problemlerini, belediyeler için öz gelir raporunu sunduk.

24 yıldır belediyecilik alanında üst düzey yöneticilik yapan bir görev adamı olarak, millete hizmet yolunda öncelikle hakkı gözeterek halka faydalı olmayı gaye edindik.

AK Parti teşkilatlarımızın desteği, milletin hayır duası, teveccühü ve “Tüm Trabzon’un adamı olma” hedefi ile bu yola çıkarak, tüm birikim ve tecrübelerimizi Trabzon’u daha yaşanabilir bir şehir yapmak için, 12 Kasım 2018 günü AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldum