Work And Travel bünyesinde yurtdışına belli bir süreliğine çıkıyorsunuz ve burada çalışma imkanı buluyorsunuz. Yapacağınız Avrupa turları ve kazanacağınız para miktarı gerçekten ç-önünüzdeki hayat için çok etkili olacaktır. Gidenlerin büyük bir çoğunluğu gitmek için verdikleri paradan daha fazlasını kazanarak ve bunun yanında deliler gibi gezerek geliyor. Böylesine önemli bir etkinliğe başvuracak insanlar için bir rehber olalım istedik.

Work And Travel Nedir?

3 ay boyunca çalışarak ve para kazanarak seyahat yapabileceğiniz bir etkinliktir. Bu kapsamda sadece ABD’ye gidebiliyorsunuz. ABD’de belli bir süre çalıştıktan sonra sizlere 1 ay boyunca gezi hakkı sunuluyor. Hem ABD’de çalışmak hem de 1 aylık seyahat sürecinde dil seviyenizde önemli miktarda gelişme olacaktır. Öğrenci olanlar için 1 aylık seyahat değil de 2 hafta oluyor ancak Fransa ya da Almanya’ya giderek farklı Avrupa ülkelerini tek bir tren ile gezebiliyorsunuz.

Work And Travel İçin Başvuru Şartları

İlk ve en önemli şart; öğrenci olmak. Açık Öğretim Fakültelerinde okuyan insanlarımız için böyle bir fırsat sunulmuyor. Örgün öğretim öğrencisi olmak ya da orta seviyede İngilizce bilmeniz gerekiyor. ABD’de çalışmaya gidebilmeniz için bu şartlar gerekli. İngilizce eğitimi olmayan insanlar Work And Travel bünyesine dahil olamıyor.

Şirket Seçimine Dikkat Edin

Work And Travel için seyahat şirketleri bulunuyor. ABD’ye gidebilmek için bu şirketlere başvuru yapmanız şartı var. Şirketleri çok iyi şekilde araştırıp tercih etmeniz gerekiyor. Her şirket farklı fiyatlar verecektir ancak her şirket güvenilir olmayacaktır. Tek başına bile gitmek isteseniz Work And Travel kapsamına dahil olan şirketlere başvuruda bulunmanız gerekiyor.

İş Seçimi

Maalesef ki Work And Travel kapsamında iş seçimini siz yapmıyorsunuz. Mülakat gibi bir şey olacak. Mülakattaki İngilizce seviyenize göre sizleri iş kollarına böleceklerdir. Dil seviyeniz iyi durumda ise sizleri insanlarla iletişim kurabileceğiniz garsonluk bir mesleğe vereceklerdir. Konuşma seviyeniz yeterli olmazsa Housekeeper gibi konuşmaya ihtiyaç duyulmayan bir mesleğe verileceksiniz.

Konaklama Konusu

Konaklama konusunu ya Work And Travel için anlaştığınız şirket karşılayacaktır ya da işyeriniz. Ancak şirketin karşılaması durumunda sizlerden günlük olarak ücret alınacaktır. İlk 1 ay para almayacağınızı düşünürseniz bu durum sizin maddi konularda belinizi bükebilir.