Spor Toto Süper Lig’in 24. Haftasında Trabzonspor deplasmanda Yeni Malatyaspor'un konuğu oldu. Yeni Malatya stadyumunun zemini iki takım oyuncularını oldukça fazla zorladı. Belki Abdulkadir’ler ve diğer sakat oyuncuların olmayışından Trabzonspor’un alışıldık temposundan uzak karşılaşmasına sebep oldu. Trabzonspor maça Baker'li klasik oyunu ile başladı, daha maçın basında topa %60 oranında sahip olmayı da başardı. Ancak Ekuban, Djaniny ve Nwakame gününde bir başlangıç yapamadılar. Serkan’ın yokluğunda mecburen sağ bekte Hüseyin Türkmen görev yaptı. Tasız tuzsu gecen ilk yarıda bir tek 25. dakikada Ekuban'ın uzun pasında kaleci Abdulsamed Damlu topu kontrol edememesi sonucu Nwakaeme önünde kalan topu ağlara gönderdi. Pozisyonda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Var odasında pozisyon incelendi. Hakem Erkan Özdamar çekilen ilginç ofsayt çizgisi sonrası golü vermedi. Bakasetas’ın top yönlendiriciliği, Vitor Hugo-Edgar arkayı sağlama alması ile orta sahadaki rehavete rağmen, rakibe ciddi pozisyon vermeyen Bordo Mavililer oyunu tutarak ilk yarıyı gol atmadan ve yemeden başladığı gibi bitirdi.
Yeni Malatyaspor, ikinci yarı başında şut bile çekemeden kalesinde golü gördü. Karşılaşmanın 50. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası dışına açılan topa Yunan oyuncu Anastasios Bakasetas çok sert vurdu. Top Yeni Malatyaspor ağlara gitti. Trabzonspor bu golle karşılaşmada 1-0 öne geçerken Bakasetas, bordo mavili forma ile 2. Golünü kaydetmiş oldu. Bordo mavililer de ikinci yarıda özellikle Bakesetas, Baker ve Berat bağlantısı dikkat çekiciydi. Belki de bu yüzden Hamza Hamzaoğlu , 2. yarıya da Zeki Yavru ve Umut Bulut yerine pas oyununa katkı yapıp stoperleri meşgul edecek Moryke Fofana ve Stevie Mallan’ı oyuna aldı . Bu hamle de Trabzonspor’un dinamik pres oyunu karşısında işlemedi. Ancak Trabzonspor da geçen haftakine benzer bir hücumda merkeze hapsolma sorunu yaşadı. Serkan’sız olduğu için tek kanattan genişlik ve derinlik sağlayabiliyorlardı. Yeni Malatyaspor savunması da akınları hep merkeze yönlendirdi. Uğurcan 100. maçında yine izleyenleri mest etti. Bir çok pozisyonda takımını ipten aldı. Tam maç böyle bitti derken 90+5 de sihirbaz sahneye çıktı. Nwakaeme köşede topu aldı zaman geçireceğini sanan rakibini ters köşe yaparak geçti çizgi üzerinde ilerledi dar açıdan vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu golle Trabzonspor deplasmanda 3 puanın sahibi oldu.

Abdullah Avcı, geçen hafta da değişikliklerden istediği verimi alamamıştı, bu hafta da alamadı. Avcı bu hafta riskli ve cesur hamleler yaptı. İki haftadır etkisiz Ekuban’ı oyundan alıp Flavio ile merkezi güçlendirdi. Ancak asıl etkiyi Djaniny- Afobe değişikliğinden almak istedi oda olmadı. Bakasetas yerine son dakikalarda Hosseini ile skoru korumak istedi. Ama bu hamlelerde de istediği verimi henüz alamıyor. Trabzonspor bu 3 puanla 5. üst üste galibiyetini alarak zirveye mesajını verdi. ‘’Burada bende varım, herkes ayağını denk alsın’’ diyor.