Trabzon’da 3 parka isim verildi. Bir parka ise önceden isim verildiği için talep reddedildi. Trabzon’da daha önce adı konulan Sağlıkçılar Parkı’nın adı da bugün resmileşti…
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, bugün Akyazı Mahallesi’nde bulunan 1 park ve bir sokağa, 2 ve 3 nolu Erdoğdu Mahallesinde bulunan parklara da isim verdi. Akyazı Mahallesinde bulunan bir parka ise önceden isim verildiği için reddedildi.
Buna göre ilk olarak Akyazı Mahallesinde bulunan parka muhtardan gelen talep sonrasında ‘Zeki Ergün’ isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Yine muhtarın talebiyle ve kendi imkanları ile yaptırdığı parka dedesinin ismi ‘İsmail Akpınar’ verilmek istendi. Ancak bu talep parkın daha önceden adı olduğu için belediye meclisinde reddedildi.
2 Nolu Erdoğdu MahallesiR’nde bulunan parka ‘Asker sokak Parkı’ ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
SAĞLIKÇILAR PARKI RESMİYETE KAVUŞTU
3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde bulunan parka da ‘Sağlıkçılar Parkı’ ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Bu parkın adının daha önce de verildiği hatırlatıldığında, “Bu park mevcut olarak orada vardı. Sağlıkçılar parkı ismi verilmişti. Fakat resmiyette her hangi bir işlemi yoktu. Burada resmiyete döküyoruz” denildi.
Başkan Vekili Cüneyit Zorlu da, “Pandemi döneminde yoğun gündem yaşamıştık. Bir çok doktorumuz pandemiden dolayı vefat etmişti. Tabipler Odası Başkanı beni aramış böyle isim vermek istiyoruz demişti.
Sayın Ahmet Metin Genç de yaparız demişti. Hatta sonrasında sorduğumuzda, “Çok büyük park yapıyoruz oraya vereceğiz” demişti. Gerçekten de vermişti. Ahmet Metin Genç Başkana teşekkür ediyorum” dedi.