Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Isparta’ya geldi. Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret eden Aslan, ilim şehri projesinin bilim ve teknoloji gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek projeye destek verdiklerini söyledi.

Valilik ziyaretinden sonra Barida Otel’de Vali Memduh Oğuz’un Başkanlığında Isparta Organize Sanayi Bölgesi Yönetimiyle yemekli toplantıda bir araya gelen Müsteşar Aslan, Isparta’dan projeler beklediklerini belirtti. 2013 yılı 1. dönem Sanayi Tezleri Programı kapsamında 12 Nisan 2013 tarihine kadar Isparta’dan en az 5 proje beklediklerini belirten Aslan; “Valimizi ziyaretimizde Isparta’da 49 tane medresenin olduğunu öğrendik.Bu ilim şehri için somut ifadelerden bir tanesi.Biz bakanlık olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Şimdi Ar-Ge çalışmalarında da üç ayak var. Bunlardan birincisi bilgi üretmektir. Zaten en değerli olanı da budur. Ancak bilgiyi üretmek o kadar kolay bir şey değil. Geçmişte Isparta yöresine baktığımızda temel bilginin üretildiğini gördük. Bugün Valimizin ortaya koyduğu proje, çok değerli ve önemle üzerinde durulması gereken bir proje. Sadece Isparta yerelinde değil, sonuçta 26 bölgenin kalkınma ajansı özeline baktığımızda Antalya,Isparta,Burdur olarak gelişmenin sonuçlarını alabilmek için mutlaka birlikte çalışma yapılması lazım. Temenni ediyorum ki zaman içinde proje hayata geçsin ve o 49 tane ilim merkezi tekrar kazanılarak milletimizin kullanımına açılsın. O bakımdan bu projeyi biz bakanlık olarak destekliyoruz” dedi.

ISPARTA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

‘İlim Şehri Isparta’ fikrinin Isparta için çok önemli olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise projenin kamuoyu tarafından öğrenilmeye başlandığını belirtti. Vali Oğuz, “Bizim en önemli işimiz ‘İlim Şehri Isparta’ projesini kabul ettirebilmektir. Isparta’nın tarihini, gerekçelerini ve bugünkü durumu anlattığımızda herkesten destek görüyoruz. Şunu bir kere daha söyleyelim. Burası ilim üreten bir fabrika olacak. Türkiye ve dünya ihtiyaç duyduğu ilmi buradan alacak” diye konuştu.