Sultangazi Belediye ekipleri, riskli olduğu için yenilenmek üzere yıkımına başladıkları 50. Yıl Mahallesi Hizmet Binası’nda, duvarda asılı unutulmuş bir Türk bayrağıyla karşılaştı. İş makinesini kullanan operatör bunun üzerine yıkıma ara verdi ve büyük bir hassasiyetle bayrağı bulunduğu yerden alıp ekip arkadaşlarına iletti.

Sultangazi Belediyesi, ilçenin dört bir yanına yeni hizmet tesisleri kazandırırken riskli olduğunu tespit ettiği eski tesisleri de yıkarak yerlerine gelişmiş yenilerini inşa ediyor. Belediyenin bu kapsamda yıkımına başladığı 50. Yıl Mahallesi Hizmet Binası da, riskli olduğu belirlenmiş yapılar arasında bulunuyordu.

Belediye ekipleri bugün yıkım işlemlerine devam ederken binada unutulan bir Türk bayrağıyla karşılaştılar. Yıkım makası ile binanın üst katlarında yıkım işlemine devam eden operatör, duvarlardan birini yıkınca, duvarın arkasındaki kolona asılı unutulmuş bir Türk bayrağı ortaya çıktı. Bunu gören operatör hemen yıkıma ara verdi ve makası kullanarak, büyük bir hassasiyetle bayrağı bulunduğu yerden alıp ekip arkadaşlarına iletti. Ekiplerin Türk bayrağına gösterdikleri hassasiyeti gören çevredeki vatandaşlar da ekipleri tebrik etti.

Öte yandan, bünyesinde mahalle muhtarlığı ve aile sağlığı merkezinin de bulunduğu bina yıkıldıktan sonra yerine, şık mimarisiyle çok daha geniş imkanlarla vatandaşlara hizmet sunacak yeni hizmet tesisi inşa edilecek.