Tuzla Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında, Tuzla’nın 17 mahallesine vatandaşların kolay ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla koyduğu giysi kumbaralarından birinde yaşanan bir olay görenleri şaşkına çevirdi. Bir annenin çocuğunu giysi kumbarasının içine bırakması ve giysilerin çocuk tarafından boşaltılma görüntüsü saniye saniye kameralara yansıdı.

Tuzla Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında vatandaşların kolay ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla ilçenin muhtelif yerlerine koyduğu giysi kumbaraları ile vatandaşların evlerinde bulunan ihtiyaç fazlası tekstil atıklarını toplayarak ayrıştırıyor. Belediye personeli tarafından haftanın belirli günlerinde titizlikle toplanan tekstil atıklarının kullanabilir olanları yıkanıp dezenfekte edildikten sonra, ütülenerek Tuzla Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Kullanılamayacak olanlar ise geri dönüşüme kazandırılarak ekonomiye katkı sağlanıyor.

Tuzla’nın İstasyon Mahallesi’nde bulunan bir giysi kumbarasında yaşanan akıl almaz olay görenleri şaşkına çevirdi. Kameraya saniye saniye yansıyan olayda, bir kadın, giysi kumbarasının daracık kapağından çocuğunu geçirerek kumbaranın içine attı. Kumbaranın içine giren çocuk, kıyafetleri bir çuval içerisine doldurup annesine verdi. Kıyafetleri poşete dizen anne, bir süre sonra çocuğunu kumbaranın içerisinden çıkardıktan sonra kayıplara karıştı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.