Süper Lig’in 31.haftasında Trabzonspor evinde Ankaragücü’nü ağırladı. Trabzonspor Ligde zor günler geçiren rakibi karşısında alacağı galibiyet ile yeniden bir seri bir yakalamak istiyordu. Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı B.B. Erzurumspor maçı kadrosundan sakalığı düzelen Hugo haricinde kadroyu bozmadı.

Karşılaşamaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor’du. Daha 8. dakikada Djaniny sağdan ceza sahasına girdi çapraz açıdan sert vurdu kaleciden dönen topu Ekuban ağlara gönderdi.(1-0) 23. Dakikada Geraldo ceza sahasına girdi Hüseyin ona engel olmak istedi hakem penaltı noktasını gösterdi. Pozisyondan önce ceza sahası dışında top Hugo’nun eline çarptıysa da hakem VAR kararı sonrası penaltı noktasını gösterdi.26. dakikada topun başına gecen İbrahim golü attı ve skoru (1-1) getirdi. Trabzonspor 2 dakika sonra hemen bu gole karşılık verdi.Nwakaeme'nin uzun pasında Djaniny ceza sahasında topu iyi kontrol etti pasını verdi Ekuban topu önüne müthiş aldı ve ağlara gönderdi.(2-1)

Öne gecen Bordo Mavililer vitesi arttırarak oyunu hızlandırdılar. 30.dakikadaDjaniny orta alanda topu kazandı hızla ilerledi ceza sahasına girdi kaleciyi çalımladı, Atila'yı geçti ve topu ağlara gönderdi.(3-1) ilk yarının uzatma dakikalarındaTrabzonspor kalesindeki tehlikeleri Uğurcan savuşturdu. Lobjanıdze sağdan ceza sahasına girdi vuruşunda Uğurcan golü önledi devamında ceza sahasına gönderilen topa EndriCekici vurdu Uğurcan köşeden çıkardı. Uğurcan, üst üste iki pozisyonda harika performans gösterdi. Maçın ilk yarısında seyir zevki yüksek olan on beş dakika vardı.Bol gollü gecen ilk yarıda Trabzonspor soyunma odasına avantajlı giden taraf oldu.

Trabzonspor ilk yarı 3-0 öne geçtiği Galatasaray maçına benzer bir oyun ortaya koydu. İstese farka gideceği bir yarıyı sanki formalite icabı antrenman yapar edasıyla oynadı. Yapılan değişikler gerekli, ateşlemeyi yapamadı. Daha çok skoru korumak amacı ile yapılmış gibiydi, oyun iştahını artırmadı. Değişikliklerden sonra, son 3 dakikada 5 pozisyon verdik. Bu pasif oyun zaman  zaman rakibi yüreklendirdi. MKE Ankaragücü bir gol bulsa ban başka bir ikinci yarı izleye bilirdik. Tam tatsız tuzsuz bir ikinci yarı izledik derken uzatma dakikalarında hücuma çıkan Edgar son darbeyi vurdu. (4-1)

Trabzonspor Ankaragücü maçında Bordo - mavililerde 100. resmi maçına çıkan Anthony Nwakaeme ise dalya dedi.31 yaşındaki tecrübeli futbolcu Nwakaeme son haftalardaki performansı ile saç baş yondurmaya devam ediyor.Trabzonspor’a 2018-19 sezonunda katılan Nijeryalı oyuncu Nwakaeme, bu sezon 25 maça çıkarken 6 gol atıp 4 asist yaptı.Karşılaşmanın 8. dakikasında Djaniny’in şutu sonrasında Caleb Ekuban, önünde kalan topu düzgün bir vuruşla ağlara göndererek bordo mavilileri 1-0 öne geçirdi. Bu golün, Ekuban’ın bu sezon ligdeki 7. ve 9 hafta sonra attığı ilk gol olmasının yanında ayrı bir özelliği daha var.Ganalı oyuncunun 8. dakikada attığı bu gol Trabzonspor’un bu sezon kaydettiği en erken gol olarak kayıtlara geçti. Bundan önceki en erken golü ise Haziran 2020’de yine bir Ankaragücü maçında Alexander Sörloth 3. dakikada kaydetmişti. Ekuban  bu maçta son haftalara nazaran daha istekli idi.

Alanyaspor maçında Trabzonspor gibi oynasak eder sana 55puan, B.B. Erzurumspor’da yeni formasyonunu denemesek işi sıkı tutsak ederdi 57,MKE Ankaragücü’nü yendin 60 puan oldu. Eee şimdi Fenerbahçe 58, Galatasaray 61 puanda.Demekki neymiş sen yeter ki bırakma motive ol somununa kadar kovala.