İYİ Parti, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan için 1 Şubat itibariyle büyük bir kampanya ile sahaya inecek. Başkan adayı Erkan’ın yalnız kaldığı iddiaları üzerine Trabzon’a Ankara’dan akın akın telefon geldi, şehrin batısında bir otelde masalar kuruldu kaldırıldı. Erkan adaylıktan vazgeçer korkusu genel merkezden yerele herkesi teyakkuza geçirdi.

Sonra Erkan ‘Ben yalnız değilim’ açıklaması yaptı(rıldı). Halen Ortahisar’a aday bulamayan İyi Parti’de ittifak sesleride konuşulmaya devam ediyor.

Bizim için aslolan il başkanı Fatma Başkan’ın ifadeleridir. Başkan, belediye meclis üyelikleri konusunda da CHP ile bir pazarlık yapılmadığını söyledi. CHP’de bazı partililer ittifak teklifinin geldiğini söyleseler de getirenin ismini vermedikleri için bu iddia şu anda dedikodudan ibaret.

Bu arada bazı isimlere Ortahisar için teklif, yapıldığını hatta teklif yapılırken kampanya için harcanacak para teklifinin de beraber yapıldığını buna rağmen şu ana kadar teklif edilenlerin bunu kabul etmediğini de belirtelim. Anlaşılan kampanya parası hazır olan Ortahisar’a aday bulunamıyor veya İyi Parti ‘ye aday çıkarmaması için baskı yapılıyor.