Bir bayan, bir işkadını gördüğüm kadarıyl bu günlerde var gücü ile çalışıyor. Kimler için biliyor musunuz, yine kadınlar için.

Bahsettiğim kişi Hülya Ulusoy. Sayın Ulusoy’u tanımayanınız yoktur. Rahmetli Ali Osman Ulusoy ve Zehra Ulusoy’ un sevgili kızları. 

Yaptığı çalışmaları yakından izlemek üzere Söğütlü’deki Hassoy Merkezine gittim. Yine herzamanki nazikliğiyle beni karşıladı. Biraz sohbetten sonra sürdürmekte olduğu proje hakkında bilgi almak istediğimi söyledim.

Anlattı, dinledim. Sayın Hülya Ulusoy şunları anlatı.
“Biliyorsunuz Kaşüstü Hastanesi şehrimize uzak. Yakınları hastahanede kalırlarken kendileri hastane dışında biraz zahmet çekiyorlar. Hele şehir dışından gelenler daha da zorlanıyorlar. Düşündüm taşındım. Hastane mevkiinde; hasta yakınlarının yeme, içme ve barınma gibi bir çok ihtiyacını karşılayacak 25 odalı mini bir otel yapalım. Trabzon Ticaret Sanayi Odası (TTSO) fikrimi uygun buldu. 
Kadın Girişimciler İcra Kurulu Komisyonu ve A. Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarıma hemen başladım. 
Uygun araziyi tespit edebilmek için Yomra Belediyesi’nden rica da bulunduk ve hassasiyet gösterdiler. Araziyi bulduk ve belediyeden ücretsiz alıyoruz. Sayın Sağıroğlu’nun gösterdiği hassasiyet bir insanlık dersi niteliği taşımaktadır.  

Bu günlerde projesine başlayacağımız tesisin daha rahat çalışabilmesi için birde dernek fikri gündeme geldi. Adını henüz belirleyemediğimiz derneğimizi kurduktan sonra önümüzde hiç bir engel kalmayacak. Amacımız apart otel işletmeciliği altında, ucuz fiyat politikalarıyla sadece ‘HİZMET’ amacıyla tesisi kurarak karşılığında, tesisten yararlanan insanların duasını almaktır”.

Hülya Ulusoy’un bunların dışında tek bir isteği daha var. O da arkasında kalıcı eserler bırakmak. Ne diyeyim babasının kız... 

Günümüzde Sayın Ulusoy gibi, işkadınlarını mumla arıyoruz değil mi? Elimizdekilerin kıymetini anlayabilmemiz için hayırsever insanlarımızın gerçekleştirdikleri projelere inanın dört elle sarılması geliyor. Destek her zaman para ile olmuyor, herkes elindeki imkanları kullarak bir şekilde destek olmak zorunda.

TTSO İcra kurulu üyeleri, sizler asıl övgüyü hak edenlersiniz. Zaten atalarımız; “YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR” derken belkide hayal kaynakları sizlerdiniz.