85 konuttan oluşan projede yüzde 90’lık fiziki ilerleme sağlandı.Aw490160 05Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Göksun ilçesinde yapımına başlanan köy tipi afet konutlarında sona gelindi. Korkmaz Mahallesi’nde hayata geçirilen projede yaklaşık 85 konutun inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, konutların fiziki gerçekleşme oranı yüzde 90’ı geçti. Betonarme sistemle, tek katlı olarak inşa edilen konutların her birinde bahçe ve avlu da bulunuyor. Bu özellikleriyle depremzedelere hem güvenli hem de yaşam konforu yüksek alanlar sunulması hedefleniyor.

Yeni evini gezme fırsatı bulan depremzede Hatice Ünsal duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Allah devletimizden razı olsun. Evimizi gördük, çok güzel olmuş. Allah bir daha yaşatmasın, biz yeniden ayağa kalkıyoruz.”

Kaynak: İHA