PEKİ, 2 YIL SONRA NE OLACAK?

Türk futbolunu mali krizden çıkaracak proje olarak görülen Kulüpler Birliği ile Bankalar Birliği arasındaki 'Kulüpleri Mali Sıkıntılardan Kurtarma' anlaşması tamamlandı, tamamlanmasına da sonrası adeta bilinmeyen dipsiz kör bir kuyu gibi görünüyor. Şahsen ben tehlikeli buluyorum.

Anlaşmaya göre, Trabzonspor’un borçları 5 yıl vade ile yapılandırıldı ve ilk 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere 5 yıl vadeli ile yapılandırıldığı duyuruldu. Yani Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun iki yılı çok rahat geçer, sadece faiz öder. Ancak görevi bıraktığında gelecek olan yönetimin adeta canı çıkar! Nasıl mı? hem ana parayı, hem de faiz borcunu ödemek zorunda kalırlar ki, bu çok zor bir iş olacaktır.

Evet, Trabzonspor’un şu saat itibarıyla hiç kimseye beş kuruş borcu kalmadı ama sonrası hepimizi ürkütmeli diye düşünüyorum. Eğer gelir getirici projeler üretilemezse borçlar daha da büyüyebilir, ödenemez hal alabilir. İşte o zaman bütün kulüpler batabilir! Biraz daha ileri gideyim, kulüplere kayyum bile atanabilir! Aman dikkat diyorum… Yanılıyor muyum?

------

ONAZİ’Yİ TRANSFER KOMİTESİNE ALIN!

Trabzonspor’da şok bir sakatlık dönemi geçirdikten sonra halen normale dönemeyen Onazi, vatandaşı Mikel transferinde büyük rol oynadığını biliyoruz.

Halböyle olunca, birazda espri yapalım istedim. Trabzonspor yönetimi Onazi’yi transfer komitesinde kullanmaya başladı! Mikel transferi onun sayesinde oldu! Şaka bir tarafa Onazi’nin bir an evvel sahalara dönmesini dört gözle bekleyenlerdenim. Onazi çok iyi bir oyuncu. Sağlığına kavuştuğunda Trabzonspor’un orta sahası çok daha güçlü olacaktır.

Onazi sakatlık problemi yaşamasaydı diyorum ki ben, Trabzonspor geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayabilirdi. Yanılıyor muyum?

------ 

‘CEMİL USTA’ SEZONUNDA ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR…

2019-2020 sezonunun adı Cemil Usta oldu, çok güzel de oldu. Diyorum ki, şampiyonluk bu sezon gelsin, anlamı da büyük olsun. Sizlerin de aynen benim gibi düşündüğünü hissedebiliyorum.

Toplam 7 şampiyonluğu bulunan Trabzonspor’un, 8’inci şampiyonluğu Cemil Usta sezonunda olursa harika olur. Zaten Trabzonspor’un şampiyonluğa oynayacak güzel bir kadrosu var. Bunu artık bir şampiyonlukla taçlandırmanın zamanı geldi de, geçti bile... O yüzden diyorum ki, Trabzonspor camiası bu sezon birlik olsun, kırgınlıkları unutsun ve tamamen Cemil Usta sezonuna kilitlensin. Başkada hiçbir şey düşünmesin.

Her ne kadar Ahmet Ağaoğlu yönetimi şampiyonluk kelimesini kullanmasalar da içten içe şampiyonluğu istiyorlar, bunu çok iyi bildiğimden söylüyorum. Haydi hayırlısı diyelim. 

------

DİKKAT ET, ÇIKMA ÇİZİKTEN!

Yusuf Yazıcı’yı anlatmaya gerek yok. Ben sadece kendisine tavsiyelerde bulunmaya devam edeceğim. 

Bak sevgili kardeşim Yusuf… Evet, sana bir Avrupa yakışır. Fakat, Trabzonspor’da yapacağın daha çokkk iş var. Şampiyonluk görmeden hiçbir yere gitmemelisin. Fransa’nın Lille kulübü yakanı bırakmıyor biliyorum ama diyorum ki, bekle biraz daha, sabret… 

Verdikleri büyük paralar senin gözünü boyamasın, aklını başından almasın. Aynı şeyleri Abdülkadir Ömür içinde söylüyorum. Trabzonspor’daki misyonunuz henüz bitmedi, aksine yeni başlıyor. Bu bilinçte olun. Göreceksiniz ki, kazanan kesinlikle siz olacaksınız. Yanılıyor muyum?

Yusuf son tavsiyem şu olsun, bir resmini gördüm, yüzün gözün boyalıydı. Aman dikkat et. Çıkma çizikten. Anlaştık mı?

-------

TRABZONSPOR GENÇLEŞİYOR

Trabzonspor yönetimi, transferde genç oyuncuları tercih ediyor, doğruyu yapıyor. Kimleri transfer etmişlerdi, tek tek hatırlatalım. 

Fıratcan Üzüm, Yusuf Sarı, Atakan Gündüz, Salih Kavrazlı, Taha Tunç ve Doğan Erdoğan… Bu yeni transferlerin yaş ortalamasına gelince, 17 ila 22 arasında değişiyor. Yani Trabzonspor geleceğini akılcı bir şekilde inşa ediyor. Kutluyoruz...

Nijerya milli takım orta saha oyuncusu 32 yaşındaki Mikel’e gelince, çok kariyerli bir oyuncu. Araya tecrübeli isimleri de katmaları çok doğru bir hamledir.

Mikel’in Trabzonspor’a büyük katkılar sağlayacağından adım gibi eminim.