Ünal hoca Şenol hoca olabilir

Ünal Karaman hoca Trabzonspor’un yeni Şenol Güneş’i olabilir. Trabzonspor gibi büyük bir takım çalıştırmadığı için hataları oluyor, olacaktır da..

Fenerbahçe maçında gördük ki cesaretli işlere imza attı.

4 Trabzon kökenli oyuncuya birden şans vermesini takdirle karşılıyorum. Ünal hoca Trabzonspor camiasını da çok iyi tanıyor, kim kimdir iyi bilir..

Şehirle daha fazla iç içe olması halinde sorunlar daha hızlı bir şekilde aşılabilir, bu konuda kendisine tavsiyemiz şudur, daha fazla sosyal ortamlarda bulunsun tıpkı Şenol Güneş hocanın yaptığı gibi.

Ünal hoca Galatasaray ve Fenerbahçe’yi yendi ve Trabzonsporluların gözüne girdi. Fakat, diğer takımlara da aynı motivasyon yüklemesi yapması gerekiyor.

Örneğin Kayseri maçını kaybederse yine eleştirilecek, eleştireceğiz…

Demem şudur, Ünal hoca daha fazla dersine çalışmalı, futbolcularla daha farklı diyaloglar kurmalı, evlerine gitmeli vs...

Bunları yapması halinde ortaya daha güçlü bir Ünal hoca çıkacaktır..

Ünal hocayı eleştiren bir yazarımdır. Kendisini de severim, doğru yaptığında yanındayım, yanlış yaptığında da karşısında olurum. Kimse alınmasın. İş başka, dostluk başka!...

Temel’e Kanarya’nın boğazını sıktırdınız ya!

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi Vira taraftar grubunun hazırladığı Koreografi Türkiye’nin gündemine oturdu.

Harika bir iş çıkarmış Viralı taraftarlar. Hazırladıkları görselde Temel Reis’in Kanarya’nın boğazını sıkışı çok ince mesajlarla doluydu.

Anlayana tabi… ‘Özgür Kalacak Kadar Masum Değilsin’ pankartı da çok anlamlıydı. İçi seviyeli göndermelerle doluydu.

Vira grubunu tebrik ediyorum, Viralılar Üniversiteli öğrencilerden oluşuyor, yani hepsi okumuş çocuklar.

Bu grubun üyelerinin Trabzonspor’a ben bu güne kadar zarar verdiğini görmedim. Diğer taraftar gruplarının da bu tür performans göstermesini bekliyoruz.

Birde ‘Özgür Kalacak Kadar Masum Değilsiniz” göndermesi, aslında Ali Koç tarafından yumuşatılan ortama da bir göndermedir, unutmadık 2010-2011’i demektir.

Not: Temel’e Kanarya’nın boğazını sıktırdınız ya, helal olsun size. Ne ince düşünce..

Az kaldı olay olacaktı

Trabzonspor 1-0 öne geçmiş, her şey yolunda giderken, Fenerbahçeli oyuncu korner kullanmaya gidiyor.

İlginç bir şekilde sahaya yabancı cisimler atılmaya başlanıyor. Yani olacak iş değildi bu hareket.

Olayı fark eden Trabzonsporlu futbolcular toplu halle deniz tarafındaki tribüne müdahale edip ‘yapmayın, etmeyin’ demek zorunda kaldı. O kişilere sesleniyorum.

‘Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, yakışıyor mu size. Gereksiz yere Trabzonspor’a ceza yedirecektiniz.veya olayı gereksiz yere büyütüp maçın tatil olmasına bile yol açabilirdiniz. Nedir sizin derdiniz?

Maçta hakemlik bir olayda olmadı. Az kaldı kendi kendinize yine olay yaratacaksınız, bırakın artık bu işleri.

Trabzonspor’a köstek değil, destek olun. Trabzonspor yıllar sonra Fenerbahçe’yi eze eze yenmesini içine sindiremeyenler varsa tabi onu bilemem.

Aklınızı başınıza toplayın… Son sözüme gelince, “Başka Trabzonspor yok…”

Uğurcan Çakır’a mesajım var…

Tolga Zengin nasıl ‘zengin’ oldu anlatarak başlamak istiyorum.

Tolga çok genç bir kaleciydi, sonunda kendisine şans geldi ve Galatasaray maçında görev aldı.

3 gol yemişti o maçta darmadağın olmuştu. Ama yılmadı Tolga çok çalıştı, kendine çok iyi baktı ve yeniden şans geldiğinde de kalesinde devleşti ve sonra da ‘zengin’ oldu.

Diyeceğim şudur, Uğurcan Çakır’da Tolga gibi Alanyaspor maçında şans buldu ama o da 3 gol yedi, darmadağın oldu ama geçen süreçte toparlandı ve Onur’un kadro dışı kalmasıyla Fenerbahçe maçında kaleyi devraldı.

Evet çok heyecanlıydı ama bir Fenerbahçe maçına ihtiyacı vardı, iyi bir maç çıkardı ve üzerindeki o baskı da böylece yok oldu gitti. Sende Tolga Zengin gibi zengin olabilirsin. Yolun açık olsun Uğurcan...

Ağaoğlu ‘Süpermen’ gibi oldu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe galibiyeti sonrası ‘Süpermen’ gibi oldu.

Aralık ayında yapılacak olan kongre de zaten karşısına aday çıkmazdı, şimdi hiç çıkmaz. İstediği hamleleri yapabilecek güce de erişti.

Ağaoğlu, yorulduğunu söyleyen Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu’nu bence ikna edip, devam etmeli.

Ben ahenk bozulmamalı diyorum. Çünkü Trabzonspor kulübünde güzel şeyler olmaya başladı.

Hayrettin bey de bu güzelliklerin kurucularındandır.