GALATASARAY YALAKASI!..

Aziz Üstel’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya da bir paylaşımına denk geldim. Şaştım kaldım. Diyor ki Üstel, “Türkçeyi doğru dürüst konuşamayan, her söylediğinden sonra milletin gözlerini aça aça yanındakine ‘ne dedi bu şimdi?’ diye sorduğu bir Milli Takım Teknik Direktörümüz var. Yaşasınn…’

Yani Şenol Güneş’i kastediyor ve kendi çapında güya aşağılıyor. Ayıp sana ayıp.. Şenol Güneş’in bir öğretmen olduğunu unutuyorsun, eğitimci olduğunu unutuyorsun Bay Aziz Üstel.. Nedir bu Şenol Güneş’e olan düşmanlığınız. Nedir bu Şenol Güneş’e olan kininiz... A Milli Takımımızı Dünya 3.’cüsü yapması galiba halen zorunuza gidiyor.

Sende şimdi asıl gözlerini aça aça beni dinle Aziz Üstel efendi… Senin Teknik Direktörün Fatih Terim’in ‘Örgütlü Organize İşler’ açıklaması yaptığında hepimizin gözleri tıp ki senin de dediğin gibi fal taşı gibi açılmıştı. Hiç senin sesin çıkmadı. Neden acaba? Trabzonspor’un eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu aslında sana çok güzel yanıt verdi. Hatırlatayım hemen: “Bu tam bir Galatasaray yalakası… Fatih Terim’in Türkçesi’ne hayran her halde’ demişti. Fazla da fala gerek yok. Cuk oturmuş!…

Aziz Üstel’e son diyeceğim şu olsun. “Sen sen ol, Şenol Güneş’i ağzına alırken bir değil, bin kere düşün. Sen kimsin ki, Şenol hocaya Türkçe fakiri diyorsun! Aklını başına topla. Sanma ki Şenol Güneş yalnızdır... Aklını başına topla!..

ABDÜLKADİR ÖMÜR’Ü YAKTIN!…

Trabzonspor yıllar sonra Dünya çapında Messi gibi yetenekli bir futbolcu yetiştiriyor ama amatör bir doktorun kurbanı oluyor ve futbol yaşantısı tehlikeye giriyor.

Abdülkadir Ömür’den bahsediyorum. ‘Basit bir ödemdir, bir şey olmaz denerek’ Abdülkadir’e iğne vuruluyor, geçici olarak ağrıları dindiriliyor sonrasında A Milli takımın doktoru tarafından teşhisi konuyor ve menüsküs yırtığı olduğu ortaya çıkıyor.

Trabzonspor kulüp doktoru Hakan Bozdoğan’da ‘aaa öyle miymiş’ dercesine ortalıklarda dolaşıyor. Yazık ya gerçekten çok yazık... Menüsküs yırtığını tespit edemeyecek kadar doktor değilsen yazıklar olsun sana!... Yaktın Abdülkadir’in başını!.

Abdülkadir Ömür Perşembe günü Berlin’de Ufuk Şentürk’e ameliyat olacak. Ufuk hocayı çok iyi tanırım. Çok iyi doktordur. Kısa süre içerisinde Abdülkadir’i ayağa kaldıracağına da inanıyorum.

Tabi ki Hakan Bozdağan’ın görevine son verildi, cezası sadece kovulmak oldu. Peki Abdülkadir Ömür’ün futbol hayatı ne olacak? Kim verecek bunun hesabını. Milyon euroluk oyuncunun ne hale getirildiğinin hesabı kime sorulacak?

Son sözümüz şu olsun. Hakan Bozdoğan’ın yerine Hakan Ayaz getirildi. Çok iyi doktordur. Kendisini çok uzun yıllardır tanırım, dostumdur, arkadaşımdır. Deli Trabzonsporludur. Abdülkadir’i daha erken sahalara döndüreceğinden de adım gibi eminim. DR. Ayaz’ın transferi doğrudur ama çok geç kalınmış bir karardır…

ETRAF ÇAKALLARLA DOLU!

Trabzonspor Şenol Güneş’ten sonra müthiş bir kaleci yakaladı. Derim ki ben, Uğurcan Çakır’ı koruma altına alın!.

Uğurcan çok akıllılık etti, erkenden evlendi ve düzenli bir hayatı oluştu. Yönetime burada düşen görev şudur. Çevresini takibe alsın. Takıldığı arkadaşlarını bilin. Gerçi, Uğurcan kaliteli bir sporcudur, yanlış bir şey yapmaz ama genç ve tecrübesiz olduğunu da unutmamak gerekiyor. Çünkü, ETRAF ÇAKALLARLA dolu... Ne olur ne olmaz, siz benim bu dediklerimi kulak arkası etmeyin. Siz anladınız beni.

Uğurcan Çakır’ı, Fenerbahçe maçında çıplak gözle izledim. Ne kurtarışlar yaptı öyle... Size yemin olsun Dünya çapında bir kaleci olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aman nazar değmesin… İngilizlerin Liverpoll kulübü Uğurcan’ı yakından takip ettiğini biliyorum. Fazla değil bir değil sezon sonra Uğurcan Çakır Trabzon’dan gider ve çok büyük paralara da gider. O yüzden diyorum ki Çakır’ı korumaya alın. Her şeyine çok dikkat edin. NOKTA

STURRİDGE’Yİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ…

Trabzonspor’un yeni transferi Sturridge’nin ne zaman oynayacağını bende dört gözle sizler gibi bekliyoruz. Sezon başı çalışması yapmadığı için idman eksiği çok fazla.

Kendisine hızlandırılmış idman programı uygulanıyor. Milli maç arası Sturridge için adeta ilaç olacak, bu süreci çok iyi değerlendirdiğini biliyoruz ve görüyoruz. Sanırım Gençlerbirliği maçında da oynamayacak ama 19 Eylül de GETAFE maçında sahada olur düşüncesindeyim. Abdülkadir Ömür ve Yusuf Sarı’nın dönüşü zor olacağı için bu noktada Sturridge’ye acilen ihtiyaç var. Advijaj dışında takımda o bölgede alternatif kalmadı gibi. Bakın bir anda Trabzonspor ne hale geldi. Geniş kadro var deniyordu, bir anda kadro daraldı.

Bu sezon üç kulvarda mücadele verecek olan Trabzonsporlular Sturridge’yi dörtle gözle bekler olmasını da gayet normal karşılamak gerekiyor.

ADAM GİBİ ADAMDI TRABZONSPOR SEVDALISIYDI..

Biraz da sporun dışına çıkalım… Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Gazeteci-Yazar adam gibi adam Ahmet Şefik Molla Mehmetoğlu’ndan bahsedelim.

Usta Gazeteciliğin dışında acayip fanatik bir Trabzonsporluydu. Arardı beni ‘Halukcumm, Trabzonspor’da ne var ne yok? Nedir son durumlar? Cumhuriyet Gazetesi haber bekliyor. Sen bu işleri iyi bilirsin der’ biraz da beni de havaya sokar ve haberleri benden çaktırmadan alırdı. Dedim ya usta Gazeteciydi...

Telaşlandığı konuya gelince, Trabzonspor yönetimlerine sitem ederdi ve derdi ki, “Çok büyük paralar harcıyorlar, batmasın kulüp’ der ve üzülürdü…

Ziyad Nemli, Ömer Güner, Ayhan Kıyak, Orhan Kaynar, Mehmet Tan, Suavi Kaptan, Salih Çamoğlu, Ahmet Kayacık, Turgay Murtezaoğlu, Turgut Özdemir.. Hepsi birer birer gittiler. Son olarak Ahmet Şefik başkanımız bu dünyadan göç etti, gitti. Çok üzgünüm. Gözümüz yaşlı, Kalbimiz taş gibidir…