ÜNAL HOCA BÖYLE GİDERSE…

Ünal Karaman Trabzonspor’un geleceğini inşa ediyor. Altyapı oyuncularını başarıyla takıma monte etti ve büyük bir işe imza attı. Eyvallah... Ahmet Ağaoğlu yönetimi de arkasında durdu Ünal hocanın. Yarattığı takımın performansına gelince, bir ileri iki geri ama sıralamaya bakıldığında 4’ncü sırada yer alan bir Trabzonspor’da var.

Bu gerçekler ışığından hareketle Ünal Karaman’ın performansı tabi ki iyi gibi gözüküyor ama bazen öyle bariz hatalar yapıyor ki, insanın canı yanıyor! Örneğin, Ümraniyespor’a Trabzonspor’un elenme hakkı yok. Net hoca hatasından kaynaklıydı. Gelelim Kasımpaşa maçına, 2-0 öndesiniz. skoru koruyan hamlelerde kesinlikle geç kaldı. Dolayısıyla Ünal hoca yaptığı güzel işleri böyle bir anda tartışılır hale getiriyor ve çürütüyor..

Ünal hoca inişli çıkışlı grafik çizmeye devam ederse sanıyorum, sezon sonu kendisiyle yollar ayrılabilir. Bu bir görüştür. Doğrudur, yanlıştır... Yukarda bahsettiğim bu sebeplerden dolayı Ünal Karaman’ın Trabzonspor’da gösterime giren filmin sonu üzücü bir şekilde bitebilir. Bilmen yanılıyor muyum? Evet… Trabzonspor taraftarı Ünal hocayı seviyor, bizde seviyoruz. Fakat, söz konusu Trabzonspor olduğunda gerisi teferruat oluyor.

NOKTA

-------

DOZER CEMİL’İ AĞZINA ALMA!

Onur Kıvrak… Rahmetli Dozer Cemil’in kemiklerini sızlatma, yeter artık… 12 yıl Trabzonspor formasını giyindiğini ve 6 yıl takım kaptanlığını yaptığını söylüyorsun. Eyvallah… 

Dozer Cemil’in sözlerini hatırlatıp, “Ben Trabzonspor kaptanıyım. Gerekirse futbolu bırakırım ama başka bir takımın kaptanının arkasında sahaya çıkmam. Bu söz benim düsturumdur. Artık benim için bu iş bitti. Ailemin de kararı bu yönde. Bana verecek paraları yoktu. Serbest kalacaktım. Belki de birkaç yıl transfer yasağı gelecekti. Ama bunu yapmadım” da diyorsun… Buna da Eyvallah…

Ancakkk… Onur Kıvrak. Dozer Cemil’i ağzına almadan önce şöyle bir 10 dakika düşünmen gerekiyor diyorum ve sana bir hatırlatma yaparak devam ediyorum.

Dozer Cemil hayata veda ettiğinde cebinden sadece 5 TL çıkmıştı. Peki sen ne yaptın, 3 milyon 150 bin Euro alacağının ilk taksitinin günü geçti diye, tamamını TFF’ye başvurarak istedin. Şimdi soruyorum sana, senin yaptığını acaba Dozer Cemil yapar mıydı? Asla yapmazdı, ağzını bile açmazdı.

En büyük Trabzonsporlu benim diyorsun yaptığına bir bak?

Ne demek istediğimi sen benden çok daha iyi anlayacaksın.

Onur Kıvrak sana son sözüm şudur; Dozer Cemil olmak lafta olunmuyor.

Bilmem anlatabiliyor muyum?

------ 

UÇAN KUŞA BORÇ VAR!

Ahmet Ağaoğlu yönetimi tebrik ederek başlayalım. Sosa, Burak Yılmaz, Kucka ve Novak’ın ödemelerini gerçekleştirip transfer yasağını kaldırma başarısı göstermesi büyük işti. (30 milyon TL)  Helal olsun…
Fakat, Trabzonspor kulübünün geçmişten kalma yığınla borcu var. Temizle, temizle bitmiyor.  

Uçan kuşa borçları var ve gelirleri de temlik altında. Nasıl olacak peki bu iş? Zor işi var Trabzonspor’un. Ahmet Ağaoğlu ve yöneticilerinin ben sabahlara kadar uyumadığını biliyorum.

Bu yoklukta saha sonuçları iyidir diyorum. Lig sıralamasında 4’üncüler. Avrupa kupalarına katılma hakkına sahip olabilirler, görüntü bu yönde…

Evet, Ziraat Türkiye Kupası’ndan Ümraniye’ye elenmeleri hiç hoş olmadı ama futbolda bunlar var. Şimdi asıl konuya gelelim. Trabzonspor öyle ya da böyle ödemelerini yapıyor ama dediğimiz gibi çok borç var. Yarın yine transfer yasağı geldiğinde şaşırmamak gerekiyor. Yasak gelmemesi için yoğun çaba harcandığını biliyoruz., o yüzden destek şart diyorum Ahmet Ağaoğlu ve ekibine. Zaman destek zamanıdır. Çünkü başka Trabzonspor yok. Aynı Gemide olduğumuza göre, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.
Trabzonspor herkesin üst kimliği olduğuna göre, Ahmet Ağaoğlu yönetime destek şart. Tabi ki hatalar yazılır, çizilir ama göz göre göre de iş olsun diye eleştirmekte Trabzonsporluyum diyenlere yakışmaz diyorum…

------

KAFASINI DUVARLARA VURSUN!

Rıza Çalımbay Trabzonspor’u çalıştırdığı dönemde, Abdülkadir Ömür için ‘Sağlık problemi var. Baştan aşağıya tetkik edilmeli’ diyerek aslında sinyali vermişti.
Peki, bizde diyoruz ki Çalımbay hocaya, “Abdülkadir’in sakatlığını madem biliyordunuz neden oynattınız?” Yazık etmediniz mi yerli Messi’ye?

Aynı soruyu Ünal Karaman hocaya da soruyoruz, “Abdülkadir’in sakatlığını Galatasaray maçından sonra açıkladınız. Demek ki Abdülkadir’i bile bile ve sakat sakat oynattınız. Yanlışın büyüğünü yaptınız.

Abdülkadir şimdi Almanya’da tedavi oluyor. En az iki-üç hafta yok. Abdülkadir’in sakatlığının uzamasına sebebiyet veren kim veya kimlerse elini vicdanına koysun ve ‘biz ne yaptık’ diye kafasını duvarlara vursun…

------

ÜÇ KALECİDE İYİ AMA BİRİ GİTMELİ

Trabzonspor’un elinde şuan çok genç 3 tane kaleci var ve hepside birbirinden yetenekli. Uğurcan, Arda ve Muzaffer’den bahsediyorum… Uğurcan ve Arda Trabzonspor’da oynadılar ve yeteneklerini kabul ettirdikleri gibi bordo-mavili takımın geleceği olduklarını da ispat ettiler.

Ben derim ki, şans bulamayan Muzaffer’i sezon sonunda başka bir takıma kiralayın ve tecrübe edinmesini sağlayın. Belli oldu ki Muzaffer’in Uğurcan ve Arda’nın önüne geçme ihtimali yok. Bence Muzaffer geriye çok daha farklı dönecektir..

Uğurcan ve Arda iyi bir ikili olacaklar. Çok iyi anlaştıklarını görüyorum ve gözlüyorum. Kardeş gibiler. Yanlış anlamaya sebebiyet vermemek için de şunu eklemek istiyoruz, Muzaffer kesinlikle kötü bir kaleci değil. Sadece şans bulamayacağı için gitsin ve geriye bomba gibi dönüp arkadaşlarına tehdit olsun diye böyle bir yorum yapıyorum. 

-----

HÜSEYİN’DEN SAĞBEK OLDU…

Pereria ve Kamil Ahmet’in sakatlığında stoper Hüseyin Türkmen sağbek oynadı. Sırıttı mı? Hayır.. Hatta bana göre çokta iyi oynadı. Ne yapsın Hüseyin, elinden gelenin fazlasını Kasımpaşa maçında yaptı. kimsenin kızmaya hakkı yok. 

Asıl konuya gelelim. Peki, stoper oynayan Toure ve Hosseini’nin performansı nasıldı diye soracak olursanız, özellikle Toure evlere şenlikti. Trabzonspor’un yediği golde hatası vardı. Birde son dakika da penaltıya sebebiyet verdi. Demek ki Toure’yi o savunmada toparlayan kişi Hüseyin Türkmen’miş…

Ağzımızdaki baklayı çıkartıp, Hüseyin’in A milli takıma çağrılma zamanının geldiğini söylememiz gerekiyor, Şenol Güneş hocanın şimdiden bu çalışma içerisinde olduğunu duyuyorum.

Kaleci Uğurcan Çakır’ı da unutmamalı Şenol Güneş. Hatta Abdülkadir Parmak’ı bile listesine almadı. Abdülkadir Ömür’de sakatlığı düzeldiğinde bence milli takımın değişmezi olurlar. Demedi demeyin…