YETER Kİ ŞAMPİYON YAPSIN, PRİMİNİ ALSIN!

Trabzonspor Kaptanı Sosa ile bir süredir devam eden sözleşme yenileme görüşmelerinde ilginç bir detay dikkatimizi çekiyor.

Sosa, Trabzonspor kulübünden bu sezon 3 milyon 240 bin Euro kazanacak. Trabzonspor Sosa’ya 2 milyon 240 bin Euro teklif etti. Arjantinli oyuncu bu rakamı kabul etti, ancak şampiyonluk priminin arttırılmasını istedi. Bence güzel bir anlaşma olacak gibi gözüküyor. Sosa yeter ki Trabzonspor’u şampiyon yapsın, Ahmet Ağaoğlu yönetimi zaten Sosa’yı her türlü mutlu eder.

Sosa’nın Trabzonspor takımına büyük katkısı var. Kritik goller atıyor, attırıyor. Dolayısıyla her iki tarafında memnun olacağı bir anlaşmanın iş uzamadan halledilmesi gerekiyor, gereksiz yere kafa karıştırmanın anlamı yoktur diye düşünüyorum. Sosa gibi kaliteli bir oyuncuyu Trabzonspor’un bulma ihtimali yoktur. Bulsa bile çok büyük rakamlar ödemek zorunda kalır. O yüzden Sosa’nın gönlünü yapın derim ben.

RADYO SPİKERİ BİLE ANLATAMAZDI…

Denizlispor-Fenerbahçe maçında eki Trabzonsporlu futbolcu Mustafa Yumlu, penaltısı verilmediği gerekçesiyle isyan etti.

Mustafa Yumlu kendisine yapılan penaltı pozisyonu ile ilgili hareketi şöyle anlatıyor. ‘Fırat Aydınus’un gözünü önünde oluyor. Rakip oyuncu beni çekti, vurdu ve çelme attı... Başka nasıl penaltı olacak…’ 

Espri yapalım… İnanın bu pozisyonu radyo spikerleri bile bu kadar güzel anlatamazdı!... Mustafa Yumlu sonuna kadar haklı. Pozisyonu bende defalarca izledim, kesin penaltıydı. TV’de yorum yapanlar sanki hiçbir şey olmamış gibi davrandılar, her zaman ki gibi. Olabilir de, olmayabilir de havasındaydılar. Anlayacağınız, Fenerbahçe galip geldiği için kimsenin gıgı çıkmadı. Sanki Fenerbahçe’yi şampiyonluk yarışının içinde tutmak için herkes elinden geleni yapıyordu, yapın bakalım, nereye varacak bu işlerin sonu…

STURRİDGE’YE KOLBASTI ÖĞRETİN!

Hani Sturridge’nin meşhur dansı var ya... Arkadaşın biri yorum yaptı. Dedi ki; ’ Karadenizliler horon oynar, hem de dik oynar. Ya da Kolbastı oynar… Layt dans bizi bozar. Düşündüm, taşındım bende kendi kendime dedim ki, evet haklı bu adam. Nedenini söyleyeyim. Sturridge dansını Trabzonspor takımındaki yerli oyuncular beceremiyor, hatta yabancılar bile…

Sturridge, Gaziantep FK maçında gol attıktan sonra gol dansını yapmaya başladığında, takım arkadaşları ellerine yüzlerine bulaştırdılar ki, çok komik bir tablo ortaya çıktı. O zaman en iyisi Sturridge’ye kolbastı öğretin…

Şimdi asıl konuya gelelim. Sturridge, Trabzonspor forması altında ilk kez 11’de çıktığı maçta harika işlere imza attı. Attığı gole bakıyorum da inanılmaz güzeldi, çok temiz goldü. Sörloth’a attırdığı golde harikaydı. Fakat Sturridge halen hazır değil. Doksan dakikayı çıkartacak fizik gücüne ulaşmış değil. Biraz daha zamana ihtiyacı var. İlerleyen haftalarda Sturridge Trabzonspor’a büyük katkılar sağlayacak. Ben böyle görüyorum, ya siz?

BİR GÜNDE OLSA ÇOK KEYİFLİYDİ….

Trabzonspor 284 hafta sonra, bir günde olsa lider oldu ama bu çok kısa sürdü. Alanyaspor Çaykur Rizespor’u 5-2 mağlup edince liderlik tahtından indi, inanın yine de bu durum çok keyifliydi.

Temennimiz şudur ki, Trabzonspor hep lider kalsın ve 2019-2020 sezonunu şampiyon olarak kapatsın ve bu hasret bitsin. Başkan Ahmet Ağaoğlu nöbetçi liderlik adını vermişti o geceye… Yani ligin çok uzun bir maraton olduğunu anlatmaya çalışıyordu. Fakat belli oldu ki, Trabzonspor doğru yolda ilerliyor. Çok eksikleri olmasına rağmen, liderlik koltuğuna yeşil ışık yakmak doğru işler yapıldığının işaretidir.

Düşünün, Ekuban ve Abdülkadir Ömür’de takıma geride döndüğünde şampiyonluk çok daha yakın olabilir. Neden olmasın ki…

YUSUF TAKLA ATTI, ‘EYVAH’ DEDİK…

Yusuf Sarı bildiğiniz üzere, menüsküs ameliyatı olmuştu.  Haftalar sonra Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da kendisine Gaziantep FK maçında şans verdi ve Yusuf’ta süper bir gole imza attı.

Ancak uyarılması gerekiyor Yusuf’un. Golü attıktan sonra üst üste seri taklalar atması, sakatlıktan yeni çıkan bir oyuncunun yapacağı işler değildir. Nokta… Yani Yusuf Sarı, kaş yapayım derken az kaldı, göz çıkartabilirdi.

Sakatlıktan yeni çıkan bir oyuncunun böylesine gereksiz taklalar atmasa herkesin ağzını yüreğine getirdi. Trabzonspor Kulüp Doktoru Hakan Ayaz’ın bu konuda Yusuf Sarı’yı mutlaka uyarması gerekiyor. Ayaz tecrübeli bir doktordur, mutlaka gerekeni söylemiştir ama eğer uyarısını yapmamışsa da bizden bir hatırlatma olsun. Çünkü Yusuf bu takıma lazım… AMAN DİKKAT