İŞTE O FORMA TRABZONSPOR RUHUDUR

Trabzonspor taraftarlarının haftalardır merakla beklediği ‘Gri’ forma öyle sükseli ve havalı görücüye çıktı ki, yer yerinden oynadı desek yanlış dememiş oluruz.

ALKIŞLIYORUZ… 

Düşünün, Barcelona’nın Dünyaca ünlü savunma oyuncusu Pique bile 20 milyon takipçisine video’yu paylaştı. Trabzonspor kulübü de bu anlamlı jeste karşılık ‘alkış imojesi’ ile teşekkür etti. Sosyal medyayı sallayan ve 10 milyondan fazla kişinin büyük beğeniyle izlediği forma tanıtım reklamı amacına bence ulaşmıştır.

Emeği geçen herkese tek tek teşekkür edilmelidir. Gri forma çıktıktan sonra çok güzel şeylerde oldu. Örneğin, formayı satın almak için kuyruklar oluştu.

20 bin rakamlarına ulaşıldığı söyleniyor ama yetmez diyorum. Herkes elini daha fazla taşın altına koymalı. Üzücü bir hatırlatmada yapayım. Halen forma satışlarında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın gerisinde kalındığı unutulmamalıdır.

Peki, neden Gri forma bu kadar sükse yaptı konusunu da şöyle özetleyeyim. O forma Trabzonsporluların ruhunu okşadı, o çocuğun formaya ulaşma azmi Trabzonspor’un kendisidir.

Fazla lafa gerek yok…

YUSUF’U SAKIN KÜSTÜRMEYİN…

Yusuf Yazıcı, Avrupa’ya gitmek istedi yalan yok… Ama ben müjdeyi vereyim. Yusuf Yazıcı Trabzonspor’da kaldı!

Fakat, Yusuf Yazıcı Avrupa’da oynamak istemişti ya, maçlar başladığında yanlışlıkla ters bir hareket yaptığında bizimkiler başlar eleştirmeye ‘gitmek istiyor, o yüzden oynamıyor, baksanıza şuna, havalara girdi’ diye. Sakın ha, Küstürmeyin Yusuf’u.

Yusuf ülkemizin en değerli futbolcularından biri.. Adam gibi adam, beyefendi, sözü özü bir, nereden geldiğini biliyor ve Trabzonspor için ölecek biri. Diyeceksiniz ki gitmek istiyor… Sonuçta Yusuf, Avrupa’da Trabzonspor’u temsil etmek istedi ve kötü bir niyeti de yoktu. Olaya böyle bakınız.  Bence artık bu konu kapansın.

Yusuf Yazıcı’ya tavsiyem şu olsun. Avusturya kampının yıldızı ol. Avrupa’ya sonra yine gidersin. O Karizma sende zaten var. Zamanı geldiğinde, taşlar yerine oturduğunda Trabzonspor camiası zaten seni Avrupa’da görmek ister. Sen beni göndermediler diye kimseye küsme. Trabzonspor’a hiç küsme. Anlaştık mı?

ŞAMPİYONLUK AYRINTILARDA GİZLİDİR…

Avusturya kampında Ahmet Ağaoğlu, Abdülkadir Ömür’e öyle bir jest yaptı ki harikaydı. İdman öncesi Ağaoğlu, Abdülkadir’e ayakkabılarını verdi. Bu on numara bir hareketti.

Hani, şampiyonluk ayrıntılara gizlidir deriz ya. Bunun örneği Avusturya’da yaşandı. Ağaoğlu’nun kendi ayakkabılarını Abdülkadir’e vermesi Trabzonspor’un nasıl güzel bir aile olduğunun göstergesi olarak karşımıza çıkmıştır. Kutluyorum Ağaoğlu’nu, tebrik ediyorum.

Ağaoğlu’nun Golf Federasyonu başkanı olması da Trabzonspor kulüp başkanlığıyla perçinleşince ortaya mükemmel işler çıkarttığını görüyoruz. İnce ince işler yapması bu işi çok iyi bildiğini göstermektedir.

Tabi ki yanlışları vardır ama artıları eksilerinden çok fazla. Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor’u bir gün mutlaka şampiyon yapacak, bu şampiyonlukta ayrıntılarda gizli olacak. Bunu hep birlikte görüyoruz, gözlüyoruz. Yanılıyor muyum?

TRABZON KALESİ, KALE GİBİ OLDU

Trabzonspor kalesi, kale gibi oldu desek sanırım doğruyu söylemiş oluruz.. Uğurcan Çakır Avrupa’nın izlediği ve süper çıkış yaptığı içinde sürekli transfer listelerinde olan bir sporcu. Altınordu’dan renklere dahil olan Erce Kardeşler’de bana göre transfer edilebilecek kaliteli ve tecrübeli eldivenlerden biriydi. Geldi… Arda Akbulut’un kalitesini unutmadık. 

Demek istediğim şudur, Artık Trabzonspor kalesi yıkılmaz. Arda’ya tavsiyem şu olsun.  Sakın ola küsme. Sen çok iyi bir kalecisin mutlaka bir gün o kaleye geçeceksin. Senin kalitelini biz biliyoruz. Biraz sabret, mutlaka yüzün gülecek. Uğurcan ve Erce gibi iki kaliteli meslektaşının senle birlikte olması bana göre sana büyük avantajlar kazandıracaktır.

Sende bunu iyi değerlendirirsen, kazanacak sen olacaksın, başkası değil... Bunu böyle bil ve çalışmalarını da asla aksatma. Sonuçta üçünüzde Trabzonspor’a hizmet etmek için buradasınız, bu da kulağına küpe olsun. NOKTA

SALİH’DEN ÇOK UMUTLUYUM…

Evet Salih Kavrazlı genç bir forvet ama ben kendisinden çok umutluyum. Bu sene Trabzonspor formasını kaparsa kimse şaşırmasın. Yetenekli, becerikli. Hepsinden önemlisi de aç bir golcü. Diyorum ki, Salih Kavrazlı işi sıkı tutarsa bir bakmışsınız Trabzonspor’da formayı kapmış.

Avusturya’dan Salih hakkında olumlu sinyaller geliyor.

Hızlı bir oyuncu olduğu ve gole çabuk ulaştığı bildiriliyor.

Altınordu’da birkaç izledim Salih’i..

Hava toplarında daha etkili olmalı diye kendi kendime söylemiştim.

Avusturya’da Ünal hoca da aynı şeyi tespit etmiş ve Salih’e özel idman yaptırıyormuş.

Demek ki adam olacak bu çocuk.

Trabzonspor çok sayıda genç oyuncuyu renklerine kattı. Daha önce de demiştim. Bu sıkıntı gibi duruyor ama aradan çıkacak tek bir oyuncu Trabzonspor’un geleceğini kurtarabilir. Bu Salih Kavrazlı olabilir. Yanılıyor muyum?