Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ‘Sosyal Konut Projesi’ kapsamında Kars’ta yapılan 672 konut çekilen kurayla sahiplerini buldu.

Kars Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende ev sahibi olan bedensel engelli vatandaşa polis yardımcı oldu. Polisin kucağına alarak merdivenlerden aşağıya indirdiği bedensel engelli vatandaş kura çekilişinin yapıldığı sahneye getirildi. Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende konuşan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Özellikle devletin şefkatine ihtiyacı olan grupların korunmasına yönelik, insanımızın insanca yaşamını sürdürebilmesine katkıda bulunmaya yönelik sosyal devlet olmaya yönelik, maddeleriyle eskiden de vardı. Ama kimin bunu nasıl okuduğuna bağlıydı. AK Parti ile beraber bu anayasada kendilerine ek sağlamak için kullanılan kısmının dışındaki kısımlar okunmaya başlandı. Yani sosyal devlet olmanın kendi insanına insan gibi muamele edebilmenin gereklerini sağlayacak ortam anayasa içerisinde bize yüklemiş oldukları sorumlulukları tek tek AK Parti ile beraber çıkartmaya başladık. AK Parti adında halk olan ama halk için hiçbir şey yapmayanların aksine adında millet ve milliyet olanların aksine millet ve milletin bütün dünyada gücünü şahsiyetini yükseltmek için, adında barış ve demokrasi olmasına rağmen, ülkemizde barış ve demokrasi için hiçbir şey yapmayanların aksine bu ülkede barışı, kardeşliği sosyal devlet olmayı halk ve halk için çalışmayı AK Parti iktidarında gördü Türkiye” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Noter huzurunda çekilen kurayla vatandaşlar ev sahibi oldu. Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Güner, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kurum ve daire amirleriyle hak sahipleri katıldı.

Toplam 672 konut için yapılan kura çekimine; 1+1 konutlar için 237 (53 engelli, 184 diğer), 2+1 konutlar için 559 olmak üzere toplam 796 vatandaş katıldı.