Kastamonu’ya bağlı Çatalzeytin ilçesinde bir şahıs, saksıda portakal ve limon yetiştirdi. İlçede geçimini esnaflık yaparak sağlayan Yılmaz Kara (72), evinin merdivenlerine yerleştirdiği saksılarda portakal ve limon yetiştirdi. Yaklaşık 60 cm boyunda portakal ağaçlarında portakal yetiştiğini gören komşuları istenildiğinde kısıtlı imkanlarla çoğu meyve sebzenin bu şekilde yetiştirilebileceğini belirtti.

Gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyleyen Yılmaz Kara, şöyle konuştu: “Babam sayesinde ağaçlar ve bitkilerle uğraşmaya başladım. Yaklaşık 60 yıldır ağaçlar ile haşır neşirim. Önceki yıllarda yöremizde kara dut olarak bilinen ve yılda iki defa meyve veren bir ağaç dikmiştim. Soğuk havalarda sobanın yanına aldığım kara dutu misafirliğe gelen komşularımız gördüklerinde şaşırdılar ve yemeye başladılar. Bu portakal ve limon fidelerini geçen yıl saksılara diktim. Toprağımı milli ve içerik yönünden zengin alüvyon toprakla besledim bu yıl meyveye durdular. Çatalzeytin gibi bir coğrafyada turunçgillerin birçok çeşidi yetişebiliyor ben bunu bir anlamda kanıtladım diye düşünüyorum.”

Yılmaz Kara’nın oğlu Alpaslan Kara (41) da, “Babamın bu şekilde uğraşması bizi sevindiriyor. Sürekli değişik meyve sebzeleri yetiştirme çabası içinde. Evimizde sürekli taze ve doğal meyve sebze yiyebiliyoruz” dedi.