CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM'de katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında  Trabzon’da futbol tarihinin beşiği olarak nitelendirilen Yavuz Selim Futbol Sahasını gündeme getirdi. Hüseyin Avni Aker Stadyumunun bulunduğu alanda yapılacak Millet Bahçesi için yıkılan ve yeniden yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmayan Yavuz Selim Futbol Sahasının projeye eklenmesini isteyen Kaya, bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyaretinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ise 3 farklı yerde söylediklerini dayanak gösterdi.

Yavuz Selim Futbol Sahasının 8 bin sporcu ve spor adamına hizmet veren bir yer olduğuna dikkat çeken Kaya, bu sahada Türk Futboluna yön veren Şenol Güneş, Serdar Bali, Kadir Özcan, Ali Kemal Denizci, Kadir Özcan ve Faruk Özak gibi bir çok spor adamının yetiştiğine dikkat çekti.

320 SPOR TAKIMI, 5 BİN AMATÖR SPORCU

Yavuz Selim Futbol Sahasının zamanında 320 spor takımı, 5 bin amatör sporcuya hizmet verdiğine dikkat çeken Kaya, “Şehir merkezine yakın olması, Trabzon, Ticaret, Endüstri, Fatih ve Kanuni Anadolu Lisesi ve İlköğretim Okullarına 500 metre mesafede. Okuldan çıkan öğrencilerin spor yaparak evlerine ulaştığı saha olması nedeniyle Trabzon’un alternatifsiz spor tesisi haline getirmektedir.” dedi.

Yavuz Selim Futbol Sahasının, Trabzon’un futbol tarihi olduğunu ifade eden Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanının Trabzon ziyaretinde söylediği bu bölge futbol sahası ve millet parkı olarak düzenleyeceğiz ifadeleri ve siyasetçilerin bu bölgenin tarihine uygun olarak bir saha inşa edileceği açıklamaları spor camiaları sevinçle karşılanmıştır. 

GÖZ ARDI EDİLMEKTEDİR

Sayın Bakan şu an yapılmak istenen projede tüm bu söylediklerimiz göz ardı edilmektedir. İş işten geçmeden proje henüz tasarı aşamasındayken bazı değişiklikleri yapılarak Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Trabzon’un diğer spor bileşenleri ortak talepleri karşılanabilir diye düşünüyoruz. 

Bunlar maliyetleri arttıracak talepler değildir. Sadece projede zaten mevcut olan sahanın ölçülerin nizami olması, zemini sentetik çim, etrafının tel örgüyle çevrilmesi bile ihtiyacı görecektir. Bu yapılacaklar ayrıca proje bütünlüğünü değiştirmeyecek, değişikliklerdir.

BAKAN SOYLU 3 FARKLI YERDE

İçişleri Bakanı Sayın Soylu, 3 farklı yerde bu projeye ilişkin Trabzonluların talepleri doğrultusunda çalışmaların yürütüleceği müjdesini verdi. Halen kazı aşamasında ki bu alanda çok geç olmadan Trabzonluların talebi olan düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Trabzon’da spor tarihinin yeşerdiği bu yerin yok olmasını istemiyoruz. Projeye hiç bir ek yük getirmeyecek bu isteklerimizi size arz edeyim” dedi. 

GAZİANTEP VE SAMSUN’U ÖRNEK GÖSTERDİ

Kaya, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Nizami ölçülere göre yapılması, 3 metrelik boşluk bırakılması, saha zeminini sentetik çim yapılması, bölgede ki okullardan çıkacak gençlerin ilerleyen saatlerde de müsabakalar yapabilmesi için sahanın aydınlatma alt yapısının eklenmesi, saha dışının tel örgüyle çevrilmesidir. Bayan ve erkek izleyiciler için tuvaletlerin yapılması. Bu taleplerimiz Gaziantep ve Samsun gibi illerimizde yapılan Millet Bahçeleri Projelerinde gündeme gelmiş ve sosyal donatılar ve alanlar olarak projeye eklenmiştir. Bu imkanın Trabzon’da futbolun doğduğu ve yeşerdiği Yavuzselim Sahamızda da esirgenmemesini tüm Trabzonlular adına önemle rica ediyoruz”