Evde saç bakımının bir rutin haline getirilmesi gerektiğini belirten Zerrin Kara Estetik ve Likya Estetik ve Saç Ekim Kurucusu Zerrin Kara, “Saçların hacimli ve gür bir görünüme ulaşması için saç bakımının düzenli olarak yapılması şart. Saçların hava koşullarına göre korunması ve şampuan seçime dikkat edilmesi bir hayli önemli.” ifadelerinde bulundu.

Saç bakımı için çeşitli uygulamaları titiz bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Zerrin Kara, evde saç bakımı için dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsetti: “Saçlarımızı genellikle hava koşullarına göre savunmasız bırakırız. Güneş ışınları, saç üzerinde doğrudan etkide bulunur. Bu durum, saçların hacimsiz bir görünüme ulaşmasına neden olur. Güneş ışınları, saç köklerini kurutur. Rüzgar ve yağmur da saçın nemsiz kalmasına sebebiyet verebilir. Bu ve bunun gibi durumların her biri, saçların hava koşullarına karşı korunmasız olmasına neden olur. Düzenli bakım her zaman önemlidir.”

Şampuan Seçimi Çok Önemli

Şampuan seçiminin bir hayli önemli olduğunu belirten Zerrin Kara, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Saçın niteliklerinin bilinmesi, saç tipine uygun ürün alımını mümkün kılar. Sağlıklı içeriklere sahip saç bakım ürünleri, saçların gür ve dolgun bir görünüm elde etmesini olanaklı hale getiriyor. Kimyasal içerikli ürünler, saçların zarar görmesine neden olacağı için bitkisel içerikli ürünlerin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Su Sıcaklığına Dikkat Edilmeli

Su sıcaklığının saç bakımında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Zerrin Kara, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Duş alırken suyun çok sıcak olması hem saç köklerine hem de saç uçlarına zarar verir. Bu nedenle ılık suyla duş alınması çok önemlidir. Saça masaj yapılması ise sağlıklı bir saç kökünü mümkün kılar.

Fön ve Saç Şekillendiriciler Saçlara Zarar Verir

Fön ve saç şekillendiricilerin saç tellerine zarar verdiğini belirten Zerrin Kara, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı: “Saç şekillendiriciler ve fön makineleri, saçlara yüksek ısı uygulanmasına neden olur. Bu durum saçta kopma, kırılma gibi durumları meydana getirir. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını engellediği için bu tür ürünlerin kullanımının azaltılması çok önemlidir. Rutin saç bakımında belirttiğimiz hususlara dikkat etmek, çok daha sağlıklı ve canlı saçlara ulaşılmasını sağlayacaktır.”