Dün akşam Sivasspor’a konuk olan Bordo Mavililer’de bir atan vardı -Abdülkadir Parmak-, bir tutan vardı -Uğurcan Çakır-, hatta ustamız Ahmet Suat Hoca’nın bu güzel sözü ile bir de kesen vardı -Hüseyin Türkmen-…

Ancak her zaman olduğu gibi yine direklerle  yine hakem  engeli ile karşılaştılar. Bu ismi öne çıkarırken diğer oyuncuları onlardan ayırt etmiş değilim.

Çünkü Trabzonspor artık takım. Trabzonspor artık futbol oyunun gereklerini yerine getiriyorlar. Futbolcular birbirini tamamlayan klas oyuncular grubuna döndüler. Eksikleri yok mu var elbet, olacak da zaman her şeyin ilacıdır denmez mi?

Bir de eksik oyuncular start alsın dost düşman parmakla gösterip alkış tutacaklardır Trabzonspor takımına. Dıştan olmasa da birileri içten helal olsun diyeceklerdir. Buna inanıyorum.

Zararın neresinden dönerseniz kardır deyip 35 sene sonra doğruyu bulan başkan, yönetim ve teknik kadroyu kutluyorum. Ha bir zamanlardaki gibi realiteye dönüş için zorunda mı kalındı isteyerek mi severek mi yapıldı o konuyu fazla eşelemeyeceğim.

Şayet yaşarsam, ben de efsane futbolcular gibi görüşümü tarihe not düşmek isterim. Neyse temsilde hata olmaz ölü rahmet bulsun da nereden bulursa bulsun diyelim.

Trabzonspor’un doğru kelimesi azdır, çok doğru yolda olduğunu peşin peşin söyleyelim. Sağlam temel atıldı. Her geçen maç sağlam duvarlar örülüyor. Çatıyı da aynı güzellikte çatarsalar, özlemi duyulan gözlenen şampiyonluk ve şampiyonluklar bu yıl veya seneye olmazsa ama her zaman söylediğim sözümü yineliyorum çok yakındır şampiyonluk.

Böyle bir oluşum, şehir için gençler için taraftarlar için kısacası herkes için çok büyük şanstır bulunmaz bir fırsattır.

Belki abartılı bulanlar olacaklar ama milattır, devrimdir. Buraya kadar hepsi tamam ancak en büyük görev bu yolculukta her zamankinden daha çok taraftarlara düşüyor.

Bakın Trabzonspor efsane oyuncularından klas lakaplı oyuncusu Necdet Ergün, şampiyonlukların sırrı sorulduğunda şöyle söylüyor ‘’…kazanmayı isteyen halkın, taraftarlarımızın bize güvenidir güçleridir. ‘’

Demek ki bütün yük sizlerin omuzunda bunu böyle bilelim yeter. Bundan böyle bu takım berabere kalabilir yenilebilir de ulvi sevgi ve desteğinizi güveninizi asla ama asla esirgemeyin.

Zira başarının anahtarı elinizde şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Trabzonspor geçmişimizde olduğu gibi tegavutlar takımı kabuğunu kırdı artık bir kere…

Dipnot: Yusuf’un potansiyelinin harcanmaması için, yeni yerinde başarılır evet ama geçiçi olmalıdır.