Mahalleler gelişiyor, köyler gelişiyor, ilçeler gelişiyor, iller gelişiyor ülkeler gelişiyor ve nihayet dünya gelişiyor.
Akıllara durgunluk veren gelişmeler hayatın her alanında yaşanıyor.
Gelişmelere ayak uyduramayanlar ise hayatın gerisinde kalıyor.
Komşu ilimiz Gümüşhane ve ilçeleri de, birbirleriyle yarışıyor. Hatta ilçeler; komşu il ve ilçelerle... karşımızda buna en canlı örnek Kelkit.
Kelkit…
Kelkit, hayalleriyle yarışıyor. 20 yıllık hayalinin peşinden koşuyor. 
Kelkit; ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Tarla tarımı oldukça yaygındır ve genellikle hayvancılığa dayalı tarım yapılır. Şeker pancarı, buğday, arpa, patates, fasulye (gün geçtikçe azalıyor), silajlık mısır, yonca, korunga, fiğ üretilen diğer ürünleridir. Bahçe bitkileri yetiştiriciliği, arıcılık, Seracılık, meyvecilik uğraşlar arasındadır. Ayrıca büyük ve küçükbaş hayvancılığı ön plandadır. Ancak Kelkit’in geleceği buna bağlı değildir. Hani derler ya “Her şeyin başı eğitim”. Kelkit, eğitim sektörü ile geleceğe imza atmak istiyor. “Eğitim hayatın merkezinde yer almalıdır diyor”. 
Yiğidin Harman Olduğu Yerdir, Kelkit
Özdeyişi ile anılır Kelkit. 
Yaklaşık 20 yıl önce Kelkit’te başlayan eğitim seferberliği bu günlerde artarak devam ediyor. Gümüşhane Üniversitesine bağlı 2 meslek yüksek okulu faaliyette, ama bu Kelkit için yeterli olmuyor. Kelkit, çevre ilçelerde kurulan fakülteleri mercek altına alarak ‘Kelkit’te 4 yıllık fakülte olmaz’ tartışmalarını eyleme sundu. 
Kelkit Fakültesini İstiyor Platformu
İlk olarak sayısı 42 bin üyeye ulaşan ‘Kelkit Fakültesini İstiyor Platformu’ kurdular. Sözcülüğünü işadamı Mustafa Servet Daltaban yapıyor. Başbakana, bakanlara fakültenin Kelkit’e olan gerekliliğini anlattılar. Kaymakam, belediye, ticaret odası, ziraat odası, esnaf odası, şoförler odası, Genç işadamları derneği tüm sivil toplum örgütleri, partiler, muhtarlar esnaflar, sanatkârlar ve halk doğal olarak platformunun üyesi oldular. Üye olanların yüzlerinde umut, sevinç ve geleceği gördüm. 
Hazırladığım 52 sayfalık “Gümüşhane 2015” ilavesinde Kelkit’in bu isteğini tüm Gümüşhanelilere ilettim. 
Ve gördüm ki; evet Kelkit fakülteyi hak etmiştir, bunun için her kes elini taşın altına koymalıdır. 
Kelkit Topyekün Ayakta…
Burada taşın altına elini koyacak ilk kurum Gümüşhane Üniversitesi’dir. Sonra Kelkit’te yaşayan, Kelkit’i yönetenler. 
Belediye başkanından Ticaret Odası başkanına, platform sözcüsünden Ziraat Odası başkanına kadar birçok isim. 
İşte bazıları… 
BELEDİYE BAŞKANI Ünal Yılmaz:
“Uzun zamandan beri beklediğimiz fakülte; bu günlerde daha alevlendi. Öncelikle Organik Tarım Fakültesini istiyoruz. Bu talebimizi Başbakanımıza Gümüşhane ziyaretlerinde bizzat, Cumhurbaşkanımıza ise mektup ile ilettik. Kelkit buna hazırdır dedik. Altyapıdan, konaklamaya, ulaşımdan sosyal tesislere kadar birçok alanda zengin bir potansiyele sahibiz. Dolayısı ile potansiyelimizin olmadığını söyleyenler bu konuda doğruyu söylemiyorlar. Bununla beraber Kelkit her ortamda bu güne kadar üzerine düşen görevleri yerine getirmiştir. Bununla da gurur duyuyorum. 
Şimdi bunun karşılığında fakülte bahşedilerek taçlandırılmasını bekliyorum. 
Fakülte Kelkit’e çok görülmemeli”.  
TİCARET ODASI BAŞKANI Cafer HİRİK: 
“Büyük bir fitil ateşlenmiştir. Bilinmelidir ki Kelkit’in geleceğini belirleyen fakülte isteğimizde hiç bir siyasi görüş gözetilmemiştir. Fakülte; her türlü siyasi parti görüşü üzerindedir. Sivil toplum örgütleri ise fakülte talebi karşısında dik bir ağaç gibi durmaktadır. Kelkit Ticaret Odası olarak bizler; Fakültenin hem arkasında hemde takipçisi konumundayız. Kelkit Sadak Barajı için 40 sene bekledi; inanıyorum ki fakültesini bu kadar beklemeyecektir”.
 
ZİRAAT ODASI BAŞKANI: Necdet Ertunç: 
“Akademik tabloya baktığımızda her il nüfus kriterlerine göre öğrenci almaktadır. Kelkit in nüfusu ise bu kriterlere harfiyen uymaktadır. 
Ancak Fakülte isteğimize gelince; önümüze bazı kriterler çıkarılmaktadır. Önce fiziki şartlar. Fiziki şartlara baktığımızda, Kelkit Gümüşhane’den daha düz ovaya kurulmuştur. Öğretim üyesi gelmez deniyor. Erzincan havaalanına 70 km mesafedeyiz. Erzincan’a öğretim üyesi geliyorsa Kelkit’e de gelebilir. Nüfus kriterleri deniyor. Kelkit’in nüfusu bu gün 42 bin civarındadır. Kelkit’de vergi Dairesine kayıtlı katma değer sağlayan esnaf sayısı binin üzerindedir. Kelkit, 5 beldeye ve 78 köye sahip büyük bir ilçedir. Ulaşım, barınma, sosyal tesisler zenginliği göz önüne alındığında Kelkit’in fakülteye olan talebi tartışılmazdır. Fakülte bunlarla birlikte yoğun göç veren Kelkit’te tersine göçü yaşatmanın kapılarını açacaktır. Barınma, Gümüşhane’de olduğu gibi bin lira bin 200 lira veya bin 400 lira gibi yüksek değil yaklaşık 400 liraya kaloriferli, merkeze yakın modern binalara sahiptir. Bence yapılacak tek şey; zihniyetin değişmesi ve hayal edilen tehdidin kırılmasıdır. Kelkit, Gümüşhane için tehdit değildir. Fakültenin kurulması hem Gümüşhane’yi hemde Kelkitli olarak bizleri rahatlatacaktır… 
Kelkit Gümüşhane’nin ilçesidir. Ancak fakülte talebimizin yol ayrımına getirdiğini görmek bizi üzmektedir. Sabrımızın taştığını herkesin görmesini istiyoruz. Aksi taktirde yönümüzü Erzincan’a döndürmek isteyenlerin niyetleri ortadır bilinmelidir”. 
“KELKİT FAKÜLTESİNİ İSTİYOR PLATFORMU” SÖZCÜSÜ Mustafa Servet Daltaban: 
“Her şeyden önce Kelkit’te konu fakülte olunca gerisi TEFERRUATTIR.
Fakülte için ne diyorlar. 1-Nüfusu yeterli değil. Peki, Şebinkarahisar, Tirebolu, Oltu ve Sürmene, Kelkit’ten daha mı kalabalık. Kelkit Gümüşhane’nin en büyük ilçesidir, 2-Coğrafi yapısı müsait değil. Peki, Gümüşhane’de dağları tepeleri kırıp milyarlarca lira masraf edip yer açarken; Kelkit dümdüz ova değil mi?, 3-Fakülte için avantaj aranıyor. Kara, hava, demiryolu ulaşımları Kelkit’i dünyaya bağlıyor. Barınma, sosyal imkânlar hem ucuz hemde Gümüşhane’den daha fazla değil mi?. Şimdi biz Kelkit’e, fakülte sayesinde dinamizm kazandırarak ekonomiye canlandırmak ve Kelkit in sosyo-kültürel kalitesini arttırmak isterken teferruat dediğimiz tüm konuları siler geçeriz. Bizi oyalamaktan vazgeçin”.
KELKİT GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ BAŞKANI Selçuk Demir: 
“İlçemize kazandırılması için Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının tek bir vücut gibi hareket ederek Kamuoyununda büyük bir beklentisi olan Fakülte’nin biz STK’lar olarak taşın altına elimizi değil başımızı koymaya hazırız. Bürokratik işlemlerinin bir an önce bitirilerek, Kelkit halkının ve kurumlarının çok istediği fakültenin temelinin atılmasını özlemle ve heyecanla bekliyoruz”.
Bilinmelidir ki, hak; isteyenin değil hak edenindir. Hak edenin hakkını vermek ise Kelkit’i sevenlerin niyetleri güzel olan kişilerindir. 
Unutmayın: Bilgi bir ışık gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız yok olur.
Kelkit’te yetkililerin dediği gibi her türlü imkâna fazlasıyla sahip. Gelin hep birlikte engelleri aşıp; harmanda daha fazla ‘Yiğit’ yetişmesine vesile olalım. 
Kelkit’e selam olsun