Bursaspor-Trabzonspor maçında belki de Dünya futbol tarihinde eşine çok az rastlanır bir olay yaşandı. Bülent Yıldırım’dan bahsediyorum. 37’de Sosa-Aytaç Kara ikilisi birbirlerine faul yaptılar. Peki, hakem ne yaptı? Sosa’ya ‘çat’ diye kırmızı kartını gösterdi. Sonra bir baktı ki cebinden çıkan sarı kart değilmiş kırmızıymış, başladı verdiği karara kendisi de gülmeye. Hahaha… Düzeltti kararını ve hem Sosa’ya hem de Aytaç Kara’ya sarı kartlarını gösterip yaptığı yanlıştan döndü. Ne diyelim, Türkiye’deki hakemlerin son hali budur işte.

Gelelim maça, Trabzonspor, Bursaspor maçına donuk başladı ve pozisyon üretiminde kesinlikle çok cılız kaldı. İlk yarıdan devam edelim. Olcay Şahan takımın en çok koşan oyuncusu olmasına rağmen kayıplardaydı. Yusuf Yazıcı etkili ortalar yaptı fakat Ekuban’ın beceriksizliği vardı. Nwakaeme’nin direkte patlayan kafa şutu dışında Trabzonspor bildiğimiz Trabzonspor gibi oynayamadı diyebiliriz. İkinci yarıda Olcay Şahan değişikliği doğru karardı. Yerine giren Abdülkadir Ömür her takıma lazım diyoruz. Neyse, Bursaspor, Trabzon takımının en etkili silahı Nwakaeme olduğunu bildiği için zaman zaman bu isme iki oyuncusuyla markaj yaptırdı. Mesut Bakkal’ın maçtaki tek güzel hamlesi buydu denebilir ama yetmedi.

Messi ‘bu benim’ der…

Bursa maçında Uğurcan Çakır’ın kurtardığı iki pozisyonu anlatarak devam edelim. Uğurcan kesinlikle çok hızlı bir kaleci, bunu kabul etmek lazım.. Jet hızıyla alan kapatıyor ve rakibe gol atma izni de vermiyor. Genç yaşına rağmen sanki kırk yıldır Trabzonspor kalesini koruyor havası da var Uğurcan’ın. Nazar değmesin diyoruz. Abdülkadir Ömür’ü de tabi ki unutmuyoruz. Bir döndü, pir döndü. 68’de attığı golü Dünya’da ender futbolcular atabilirdi o da bunu yaptı. Jenerik güzelliğindeki o muhteşem golünü ayakta alkışlıyoruz. Türk futbolu böylesine önemli bir oyuncuyu kazandığı için Trabzonspor altyapısına teşekkür etmemiz gerekiyor. Abdülkadir’i Messi’ye benzetiyoruz ya, inanın Messi Abdülkadir’i görse bu benim der diyorum. Var mı itirazı olan, yoktur sanırım…

Avrupa yolu açıldı…

Aslında ne olduysa Abdülkadir Ömür oyuna girdikten sonra oldu, Trabzonspor’a tek başına üç puan kazandırdı desek yanlış bir cümle kurmamış oluruz. Gol attı, birde penaltı yaptırdı ama Sosa topu kaleciye nişanlayınca can sıkıcı dakikalarda fırtınanın aleyhine oldu. Fakat Trabzonspor, yine de küme düşme potası etrafında dolaşan Bursaspor’dan deplasmanda üç puan alarak büyük iş gördü ve Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir adım daha attı. Sonuç olarak bordo-mavili takımın yükselişi devam ediyor. Trabzon kökenli oyuncuların sırtladığı yabancı futbolcularında çok önemli katkı sağladığı bu Trabzonspor takımını bu noktaya getiren başta Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Teknik Direktör Ünal Karaman’a herkesin bir teşekkürü olmalı diyorum. başka da bir şey demiyorum.. Bilmen yanılıyor muyum?