Bir gazetenin “alemin kralı geliyor” manşetini görünce ne yalan söyleyeyim midem bulandı!

Bu mu alemin kralı yoksa diğerleri mi?

Kral diye lanse edilen birisinin de şampiyonluk yapılacağı takımların maçlarında lige bir dizi sorunlarla giren boğuşurken bilhassa ligin 2. Yarısı inanılmaz çıkış yakalayan Trabzonspor’a yettiniz artık gidişiniz gidiş değil durdurulması gerek talimatını alan bazı hakemlerin her şeye rağmen Avrupa hedefinden şaşmayan Trabzonspor mudur bu alemin kralı yoksa hacıvat Karagöz oyunundaki iplerdeki kuklalar mı? 

Veya kuklaları yönetmeye çalışan talimatlı eyyamcı hakemler mi yoksa bu bu çirkef oyunlara çanak tutan adalet yoksunları mı?

Söylemeye çalıştıkları mı siz değerli okurlar çok iyi anlıyorsunuz. Diğerlerine ne anlatırsanız anlat davul zurna misali….

Şimdi pes mi edelim diyeceksiniz asla!

Trabzonspor, ezilmişliğe başkaldıranların takımıdır. Doğasında genetiğinde asla yılmak yoktur. 

Gelelim maça…

Kantarın topunuzun kaçırmadan kimseye de yağdanlık yapmadan dün akşamın güzelliklerini eksikliklerini yazmaya çalışayım . Ramazan’n ilk iftarı olması asabiyetiyle tribünlerin dışında vede içinde kurulan sofralar bana Avni aker’i anımsattı içim buruk da olsa.

Bir değişikliği vardı, Avni Aker’deki yemeklerden demlenen çaylardan..

Avni Aker’de sezon boyunca sergilendi bu sahne, Akyazı’da ise 2-3 maçlığına sergilenecek. Ne diyelim buna da şükür. Ligin bitimine 3 maç kalmış Trabzonspor dördüncü, üçüncü olabileceğine de inanıyorun. Bazıları da hala kadro zaafından dem vuruyor. Kamil ve Amiri mecburiyetten oynadı diye. Şunu yaptılar bunu yapamadılar oyundan aldılar zaten yapamadıkları için.. Tamam da yerlerine giren Olcay ve Murat Allah aşkına kötü müydü? Bu takım birbirini tamamlayan futbolcu grubu değil midir? Oyunu dikine oynayan ligin en iyi pasını yapmaya çalışan gol sıralamasında 3. olan..

 En istikrarlarlı kadroya sahip takım değil midir?

Öyleyse gerisi hükümsüzdür geçiniz. 

Dün akşamki Kayserispor karşısındaki Trabzonspor, 4 gol attı ismini Avrupa’ya yazdırdı ancak oun açısından zaman zamanda olsa samban alevi gibiydiler. Alışageldiğimiz o muhteşem pas trafiği çabukluk futboldan verdikleri örnekler ilk 2 golü sıralarken tamam dedirttiler ancak yine söylemekte yarar var. Alışageldiğimiz takım oyunundan uzaktılar, bireyselliği tercih ettiler. Belki de sezondaki yapmadıkları pas hatlarını belki abartıyorum ama bu maça sığdırdılar. Bahar yorgunluğumudur bilemem ama yorgundular. Her şeye karşın yesek de atarız, dediler ve attılar. 

Sene için çok önemli bir eksiği söylemekte yarar var Okay gitti, Onazi’de sakatlığından dolayı oynamayınca orta alandaki dalga kıran mevkisi hangar gibi oldu. Bizden söylemesi bir de Rodallega yorgun düştü. Şunu unutmayın ki onun başına gelen hangi tavuğun başına gelmiştir ve de unutmayın bu oyuncu tamı tamına 18 golle taraftarlarını hop oturup hop kaldırıyor.

Az sayıda olsa da ona yapılan yuhları yakıştıramadım. 

Bakın beyler geleni karşıladığımız gibi gideni de uğurlamasını da bilelim artık. Trabzonspor taraftalarına bu yakışır diye düşünüyorum. Mübarek Ramazan’ınız kutlu olsun.