Toplantıya Vali Kızılcık'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Mustafa Sezgin ile diğer kurul üyeleri katıldı.

Vali Kızılcık, istihdam konusunda özellikle batı ülkelerinin önemli problemler yaşadığını belirterek, Trabzon'un işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu vurguladı.

Türkiye'de işsizlik oranının ise batı ile kıyaslanmayacak derecede iyi olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, şunları kaydetti:

"Son rakamlara göre yüzde 9 civarında olduğunu, ilimizin işsizlik oranının yüzde 6.03 ile Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu görmekteyiz. İstihdamın artırılmasında katkı sağlayan önemli kurumlardan biri de il istihdam kurullarının illerde oluşturulmasıdır. İl İstihdam Kurulu özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin katılımı ile iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte elemanların yetiştirilmesi için İŞKUR marifeti ile açılan kurslar sayesinde gençlerimize mesleki eğitimler verilmektedir. Orada edindikleri mesleki tecrübe ile iş gücü piyasasına ihtiyaç duyulan elemanlar ülkemizin üretimine katkı yapmaktadır. Bu sayede hem toplumsal barışımız sağlanmakta hem de refahımız, ihracatımız artmaktadır."

İl İstihdam Kurulu olarak geçen yıl yaptıkları toplantıda özel sektörden gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan iş gücünün yetiştirilmesi için çeşitli kursların açılmasına karar verildiğini anlatan Vali Kızılcık, "Bu yönde çalışmalar devam ediyor. Bu yıl da istihdam yaratacak mesleki kursların açılmasını bu toplantıda değerlendireceğiz. Böylece hizmet sektöründe özellikle turizmi öncelediğimiz için ihtiyaç duyulan ara insan gücünü de yaratmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.