Organizmanın herhangi bir hücresine dönüşebilir ve kök hücre uygulaması olarak tanımlanır, herhangi bir bölgede yer alabilir ve bu nedenle hastalıklı veya hasarlı tüm doku ve organların gerekli hücre tipine dönüşerek yenilenmesinde rol oynar; Hastalık, yaralanma ve diğer nedenlerden kaynaklanan organ ve doku hasarlarını veya kayıplarını onarır.

Bölünebilir yapıları sayesinde aynı tip kök hücrelerinin oluşumunda rol oynarken aynı zamanda kas veya kan hücrelerine dönüşebilirler. Doğrudan hasta kişiye verilebilen veya doğrudan hasarlı organa nakledilebilen kök hücreler, hasta vücuda girdikten sonra çoğalarak vücudun ihtiyaç duyduğu hücrelere dönüşüp hastalıklı doku veya organı onarabilir. Daha fazla bilgiye Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kök Hücre Tedavisi Nedir?

İnsan vücudunun tüm yapılarının kökeni olan ve kendini yenileyen kök hücreler birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Uyumlu veya yarı uyumlu donör olan insanın kendisinden alınan kök hücreler hastaya nakledilir. Ve hasarlı hücreleri yenilemek için kullanılır, Hastanın doku ve organları kullanılır. Kök hücre uygulaması tedavisi sadece kemik iliğinden alınan kök hücreler ile kullanılabilirken, artık hastanın periferik kanından ve kordon kanından da elde edilebilmektedir. Ayrıca kök hücreler artık yumurta hücrelerinden (embriyonik kök hücreler) ve yağ dokusundan da elde edilebilmektedir. Detaylar için Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.profdrhasmetmesutozsoy.com/kok-hucre-uygulamasi