Konyaspor maça öyle hızlı ve tempolu başladı ki, dedik herhalde bu takım Ligimiz de şampiyonluğa oynuyor da bizim haberimiz yok. İlk 15 dakikada Trabzonspor kalesini abluka altına aldıkları gibi, yüzde yüz iki net gol pozisyonu da buldular. 

Öncelikle Konyaspor’un acayip sert oynayan bir takım olduğunu söyleyelim. Abdulkadir Ömür tam da bu noktada sakatlandı. Ömer Ali Şahiner’in gole giden Ömür’ü tahammülden adam sakatlanmaya yönelik sert hareketi bence kesinlikle kırmızıydı ama hakem Abdulkadir Bitigen olayı sarı kartla geçiştirdi ve büyük hata yaptı. Ömer Ali Şahiner’e bir çift lafımız olsun.  Her hareketi sakatlamaya yönelikti. Biri artık Şahiner’e ‘dur’ demeli. Kendisini sakin olmaya ve meslektaşlarına daha saygılı davranmaya davet ediyorum. Hakemlerin gözü artık bu futbolcunun üzerinde olsun. Yeter artık!..

Trabzonspor’un attığı golü anlatmadan olmaz. Tek kelimeyle harika bir organizasyondan oluştu. Şöyle ki, Ekuban başlangıçlı pozisyonda, Serkan Asan ceza sahası içindeki Nwakaeme’ye milimetrik pasını attı ve plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0 Abdullah Avcı’nın diğer maçlara nazara Nijeryalı futbolcusuna daha fazla özgürlük verdiğini gördük. Çünkü Nwakaeme, özgür olduğunda rakiplerinin aklını başından almaya yetiyor. Bu Konya maçında da bir kez daha net bir şekilde görülmüş oldu.

Konyaspor ikinci yarıya da acayip sert başladı. Djaniny’in kafası, Nwakaeme’in ayak bileğine sert müdahaleler sarı kartlarla geçiştirildi. Sanki Bitigen hoca, kırmızı kartını çıkartmamaya yemin etmişti. Biliyoruz ki, Bitigen, Şahiner’in Ömür’ü sakatlığı pozisyonda kırmızıyı vermiş olsaydı bunların hiçbiri olmayacaktı. Yanılıyor muyum? 

Buna rağmen, maçı kazanmayı kafasına koyan Trabzonspor, ikinci golünü 56’da buldu. Attığı deparla topun auta çıkmasına izin vermeyen ve ölü pozisyonun gole çevrilmesindeki kilit isim olan Abdulkadir Parmak’ı da kutlamamız gerekiyor. Devamında top sihirbazı Nwakaeme’nin Flavio’ya Trabzonspor forması altındaki ilk golünü attırması da alkışı hak etmiştir 2-0.

İyice direnci kırılan Konyaspor, 3’üncü golü de yedi. Djaniny’in harika golü gerçekten çok estetikti. 3 puanı hak eden Trabzonspor, böylece puanını 30’a yükselterek zirve yarışından kopmama adına önemli bir virajı geçmesini bildi. 74’de oyuna dahil olan Berat Özdemir’e de başarılar diliyoruz. Berat’a uyarımız, yarışmacı bir takıma geldiğini ve temposunu sürekli üst seviyelerde tutması gerektiği bilmeli. Yoksa…

Sonuç olarak Konyasporlu futbolcuların neredeyse tümünün gözü dönmüş bir şekildei Trabzonspor’lu futbolcuları sakatlanamaya dönük hareketleri geceye damga vurmuştur. Bu duruma izin veren hakem Abdülkadir Bitigen’de en az Konyasporlu futbolcular kadar suçludur diyorum başkada bir şey söylemiyorum. Nokta