Trabzonspor Ersun Yanal ile tarihinin en karanlık dönemlerini yaşadı. Çok şükür ki bu durumun geç de olsa farkına varılarak bu beladan kurtulma evresine geçildi.

Kriz ortamı altında takımın başına geçen ve  elindeki demiri işlemeye geçen Rıza Çalımbay meyve almaya başladı. 

Malatyaspor ve Çorum ile karşılaşan Çalımbay takımda varlığını hissettirerek daha dertli toplu bir takım ortaya sundu. Kısa süre içerisinde yaşanan bu bulgular eşiğinde hayati bir sınava daha namağlup lig liderinin karşısına çıktı.

Taraftarını arkasına alan Bordo Mavili takım mücadeleye tam saha pres taktiği ile başladı. Galatasaray’a top yaptırmayan Bordo Mavililer oyunun kontrolünü eline alarak bir ev sahibi takımın nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı diyebiliriz.

Yanal’ın Okay’ı stoper yapma fantezisinden kurtulup genç oyuncuyu asıl mevkisine çeken yanına da Onazi’yi ekleyip önlerine de genç yetenek Yusuf Yazıcı’yı koydu. 

Yani her oyuncu kendi mevkisinde doğru olan da bu değil midir?

Ne mi oldu? Onazi arı gibi çalıştı, Okay top vermedi. Yusuf oyunu kontrolü altına aldı. 

SAVUNMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER

Geçen 3 maç itibarı ile savunma 1 gol yedi. Oda Okay kendi kalesine attı. Sayıp saymamak size kalmış. Dünyaları yiyen takım 3 maçta kalesinde doğru düzgün pozisyon bile görmüyor. Savunma yardımlaşması takım içerisinde en önemli nokta. Galatasaray mücadelesinde de orta sahanın desteği ile savunma tamdemi iyice oturdu. Lig lideri Galatasaray 90 dakikada bir pozisyonu vardır yoktur.. Savunma yapmayı öğrendi takım. Bu gelişme gerçekten iç açıcı.. Devam edilmesi üzerine düşülmesi gereken bir konu. 

YUSUF YAZICI’YA BIRAKIN

Takımda Sosa ve Yusuf Yazıcı belirsizliği var. Ya Yusuf Sosa’yı yada Sosa Yusuf’u bozuyor. Duran topları Yusuf’un daha iyi kullandığı geçtiğimiz yıldan itibaren de apaçık bir gerçek.  Gerçek mevkisinde oyuna nasıl hükmettiğini bir kez daha gördük. 

Yorulan Okay ve Damdoy’un  erken değişmesi gerekiyordu. Bu sebebten sahada yokları oynayan Galatasaray bir gol buldu. Önüne geçilebilirdi. Olmadı. 

Takımda belli bir ışık var. Bu kapsamda üzerine gidilmesi gerekiyor. Rıza Çalımbay kriz ortamından hamleleri ile gayet iyi kurtuldu diyebiliriz.

TARAFTAR ARKAYA ALINMALI

Artık taraftarı da arkaya almanın zamanı geldi.

Yanal ile kapanan idmanlar yeniden basına açıldı. Taraftar da eski günlerdeki gibi idmanlara gelmeli ve kulübü ile bütünleşmeli. Uzun bir maratonda takım ve kulüp birleşmesi gelecek adına çok faydalı olacaktır.