Ne dakikasından bahsediyorsunuz,size yemin ediyorum onuncu saniyede başlıyor yan sandalye de oturan amca. Kızsam mı? Sabretsem mi? Duymamazlıktan mı gelsem bilemiyorum o anlar.Ya dur bi dakika amcacım,nefes al biraz demeye fırsat bile vermiyor.Kahve de ki her farklı kafa sahada ki her farklı kafaya söver mi 90 dakika boyunca demeyin,gelin benimle bir hafta maç seyredin anlarsınız.Aynı model insanlarla maç seyretmek bende alışkanlık yaptı sanırım.Ne vazgeçebiliyorum ne de lanet olsun sizin maçınıza deyip basıp başka kahveye gidebiliyorum.Neden biliyorsunuz değil mi? Başka kahveler de daha düzgün insanlar olmadığını bildiğim için. Her yer aynı çünkü. Evde seyretsem gelen komşu aynı,stada gitsem eşim dostum aynı. Dolmuşta radyoda denk geldim vallaha da billaha da aynı. Gelene gidene küfür,gelene gidene futbolun katilisin demek biz de alışkanlık oldu.Kusura bakmayın ama boka sarmaya başladı bu herşeyden anlıyor hallerimiz. Her tv programında futbolu ne kadar çok bildiğimizden bahsediyorlar ya kocaman bir yalan. Arkadaş Hakem düdüğü çalar da daha üçüncü pasta isyan başlar mı? Öyle pas mı olurdan giriyor adam,öyle taç mı atılırdan çıkıyor maç boyunca. Zaten her maç koro halinde geriye değil ileri ileri belki de duyduğum en çok cümlelerden biri. Bir de seni bu takıma koyanın diye başlayan cümleler var ki Allah muhafaza.. 

Farkettim de en çok yerli futbolcuya bağırıyoruz,küfrediyoruz. Sanki yabancılar diğerlerinden farklı olarak yanıbaşımızdalar da biz onlara bişey söylersek bizi dövebilirler gibimize mi geliyor bilmiyorum. Aynı hatayı yapan Yusuf'un benim duyduklarımı duyması halinde futboldan soğumaması elde bile değil. Geçen haftayı hatırlayalım. Bırakın yedek kulübesini hazırlık maçlarında bile zar zor mecburiyetten kadroda tutulan genç kalecimiz hakkında neler söylenmedi ki. Sivas mağlubiyeti Uğurcan'a yazıldı. Ligin ilk yarısın da oynanan Alanya maçın da aldığımız şok mağlubiyeti bile Uğurcan'a kesmiştik. Hatırlayın Esteban melek Uğurcan şeytandı. Öyle goller mi yenir,hiç mi kalecilik yapmadın,kalas,doğru Yavuz Selim'e gibi kırk tane hakaret uydurduk çocuğa..

Bunu hep yapıyoruz..Bakalım bu utanmaz ağızlar ne diyecekler Antalya maçından sonra. Biraz olsun utanacaklar mı?

Hala daha Yusuf'a,Abdulkadir'e,Okay'a özellikle küfür edenler,beklentileri gerçekleştiremeyecekler diye dua edenler var. Ne yazık ki bu futbolcularımıza bu akşam Uğurcan da eklendi..Bir de oyuna giremeyenler var tabii. Küfür yeme potansiyeli en az beş genç futbolcumuz kenarda beklemeye devam ediyorlar. Sevinsem mi yoksa Rıza'nın bu futbolcuları rüyasında bile görmemesine kızsam mı bilemiyorum.

Ama siz Merak etmeyin hepsi hazır.

Hepsi bu küfürleri duymayı göze aldılar.

Tek istedikleri sahaya sürülmekten usanılmayan kaşarlardan kendilerine sıra gelmesi.

Gelecek inşallah..