Türk sinemasının 100. Yılı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği gecede yıldızlar geçidiyle kutlandı. Yeşilçam’ın efsane oyuncularıyla 100. Yıl pastasını kesen Kadir Topbaş, “Sinemamıza emeği geçen herkese İstanbullular adına teşekkür ediyorum” dedi.
Türk sinemasının 100. Yılı, sinemanın kalbinin attığı İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği geceyle kutlandı. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Emel Sayın gibi efsane sanatçılar katıldı. Birçok ünlü ses sanatçısı da Metin Özülkü Orkestrası ve Türk filmlerinin fragmanları eşliğinde nostaljik şarkılar seslendirdi.
Sahneye davet edilen Türkan Şoray, sahnede duygulu anlar yaşadığını belirterek, seyircinin sevgi dolu yüreğinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Şoray, “Şu an kelimelerle anlatılamayacak duygular içindeyim. Anlamlı bir gece. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a bize bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ederiz. Hepinizi yürekten kucaklıyorum” dedi.
Hülya Koçyiğit de seyircinin sevgisinin ve alkışının çok güzel olduğunu belirterek, “Sinemanın 100 yılının 50 yılında bizler vardık. Birlikte paylaştığımız o güzel yıllardan o güzel şarkıları dinleyip hep birlikte söyleyeceğiz. Başkan Topbaş’a teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
Filiz Akın da çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, seyircilerin kendilerine sevgi verdiklerini belirtti. Toplumu en çok etkileyen sanat dalının sinema olduğuna dikkati çeken Akın, duygularını şöyle dile getirdi; “Türk Sinemasının 100. yılı Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivalinden aldığı ödülle de taçlandı. Daha çok sene sinemanın yaşamasını diliyorum.”
Gecede konser veren Emel Sayın ise, Türk Sineması’nın 100. yılında böyle güzel bir organizasyonda bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Sizlerle bir arada olmak çok güzel. Sinemada 15 filmim var. Bu filmlerdeki okunan şarkılarının bazılarını sizlere seslendireceğim” şeklinde konuştu.
Gecede Türk filmlerinin şarkıları, Metin Özülkü orkestrası eşliğinde Mustafa Ceceli, Hakan Peker, Ziynet Sali ve Eda Özülkü tarafından da seslendirildi. Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit beraber çıkan gecenin ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Türk sinemasının 100 yıllık geçmişi olduğunu ve o dönemlerde o imkanlarla çalışan set arkasında çalışanların olduğunu söyledi.
Topbaş, “Türk sinemasında 100 yılda, hem yıldızlarımız hem yönetmenlerimiz hem de emeği geçen herkese, milletim ve İstanbul adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Sahnede sanatçılara plaketlerini takdim eden Topbaş, daha sonra sanatçılarla “Mavi Boncuk” şarkısını söyledi. Birçok sanatçının ve ünlünün yer aldığı geceye halkın ilgisi de büyük oldu. Sanatçıları görmek isteyen vatandaşlar onları ayakta alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Kadir Topbaş, geceden öncesinde sanatçılarla birlikte Türk sinemasının 100. yıl pastasını kesti.
(İHA)