TRABZON (AA) - Trabzon'da gerçekleştirilen, "2. Uluslararası Müzik ve Dans Araştırmaları" sempozyumu sona erdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Bellek ve Kültürel Miras" ana başlığı altında gerçekleştirilen sempozyum tamamlandı.

Bilim insanları arasında fikir paylaşımını sağlamak amacıyla farklı disiplinlerden, geleneklerden veya farklı ülkelerden araştırmacılar arasında iletişim köprüsü oluşturmak ve disiplinler arası çalışmaların amaçlandığı sempozyuma, Türkiye'nin yanı sıra aralarında İngiltere, Almanya, Avusturya, Sırbistan, Yunanistan, Gürcistan ve Azerbaycan'ın da bulunduğu çok sayıda ülkeden 67 araştırmacı katıldı.

Sempozyumda, "kültürel bellek", "kültürel ve toplumsal değişim", "popüler kültür ve bellek", "kültürel miras ve çalgılar", "göç ve diaspora çalışmaları", "müzik ve dans arşivciliği" ve "müzik eğitimi" gibi konularda 23 oturum, 3 panel, 2 konser ve atölye çalışması gerçekleştirildi.

KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akat başkanlığındaki düzenleme kurulunun yanı sıra 30'a yakın konservatuvar öğrencisinin de görev aldığı sempozyumun üçüncüsünün 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.